Slovenija
1 ogledov

Hrvaška vztraja pri svojem, Slovenija tudi

Rehn pričakuje, da bo odgovor Slovenije in Hrvaške na nov predlog dobil hitro. Žurnal24 main
Hrvaška bo po Jandrokovićevih besedah vztrajala pri svojih zahtevah. Slovenija pa po Pahorjevih pri svojih.

Hrvaška še naprej zahteva deblokado pristopnih pogajanj Hrvaške z Evropsko unijo in rešitev mejnega vprašanja na Meddržavnem sodišču v Haagu. "Hrvaško stališče je nespremenjeno. Vztrajamo tako pri ločevanju hrvaškega pogajalskega procesa od dvostranskega vprašanja meje ter pri trenutni deblokadi hrvaških pogajanj z EU kot pri reševanju obmejnega vprašanja oziroma določanja mejne črte v skladu z mednarodnim pravom pred mednarodnim pravosodnim telesom,'' je dejal hrvaški zunanji minister Gordan Jandroković. Komisar Olli Rehn je namreč včeraj stranema predstavil nov kompromisen predlog reševanja vprašanj. Tako od Slovenije kot Hrvaške Rehn pričakuje hiter odgovor.

Potekajo temeljite analize
Jandroković ni razkril podrobnosti novega predloga. Dejal je le, da ga hrvaški strokovnjaki za mednarodno pravo temeljito obravnavajo. Hrvaški odgovor pa naj bi bil znan prihodnji teden, ko je predvideno tudi novo srečanje trojice.

Pahor: Tudi Slovenija vztraja pri svojem
"Slovenija torej vztraja pri svojih stališčih, zaenkrat pri svojih stališčih vztraja tudi Hrvaška," je danes dejal slovenski premier Borut Pahor. Kljub temu je poudaril, da je bil storjen korak naprej, predvsem v smislu intenzivnosti pogovorov.

Pojasnil je, da sta se hrvaška in slovenska stran dogovorili, da podrobnosti predloga javnosti ne bosta  pojasnjevali, dokler ne bo dosežen dogovor, ki bi bil za oba ministra sprejemljiv. Na predlog pa naj bi se odzvali kmalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.