Slovenija
3011 ogledov

Hrvaški taksi Cammeo s februarjem napoveduje širitev v Maribor

Cammeo
1/5
Saša Despot novinarska konferenca družbe Taksi Cammeo, na kateri so spregovorili o prihodu Cammea v Slovenijo,
Taksi družba Cammeo naj bi predvidoma že februarja začela z izvajanjem prevozov tudi v Mariboru.

Slabe pol leta po vstopu na slovenski trg hrvaška taksi družba napoveduje širitev v Maribor. Z izvajanjem prevozov naj bi začeli že februarja in zato že iščejo nove voznike - sprva naj bi jih zaposlili 50.

V Ljubljani so svoje voznike privabljali z obljubo redne zaposlitve in plačilom 1.000 evrov na mesec ter uporabo plinskega vozila v zasebne namene. V praksi je to sicer prineslo zagotovljeno minimalno plačo, preostali del pa je bil vezan na njihovo uspešnost. Ko smo pred dnevi enega od njihovih voznikov pobarali, ali obljubljeno plačilo prejema, nam je to potrdil. 

Vodstvo obljublja, da bodo pogoji dela voznikov v Mariboru enaki kot v Ljubljani.

Cene zaenkrat še skrivnost ...

Točnih cen uslug na mariborskem trgu še ne razkrivajo z razlago, da bodo vse podrobnosti, tudi glede cen, znane neposredno pred začetkom poslovanja. Zato zgolj za primerjavo navajamo cene v Ljubljani, kjer je startnina 0,85 evra, kilometer vožnje 0,85 evra in čakalna ura 13,8 evra. Cene niso najdražje in tudi ne najcenejše.

Taksi Cammeo pri svoji ponudbi stavi na enoten zunanji videz in urejeno notranjost avtomobilov, uniformiranost voznikov ter mobilno aplikacijo Cammeo, ki končno ceno vožnje opredeli vnaprej. Z uporabo aplikacije ima uporabnik vpogled v lokacijo vozila, čas prihoda in je vnaprej seznanjen z voznikom in njegovo oceno. Na koncu vožnje ima uporabnik možnost oceniti storitev.

Taksi je sicer mogoče naročiti tudi preko telefona.

Družba Cammeo je bila ustanovljena leta 2006 na Reki. Trenutno z več kot 400 avtomobili deluje v desetih hrvaških mestih. Vodstvo Cammea je ob vstop na slovenski trg napovedalo, da poleg Ljubljane in Maribora načrtujejo tudi vstop na koprski in celjski trg oziroma v vse kraje, kjer razmere omogočajo, da bodo imeli vozniki dovolj dela.

Komentarjev 7
  • Snežinko 19:35 19.januar 2018.

    1000 evrov za koliko ur mesečno? "obljubljajo 1000 evrov" ne pomeni ničesar, če zraven ne poveš, koliko se dela. Za 3-4 ure dnevno je 500 evrov dobra plača, za 12+ ur pa 1000€ revščina...

  • Žurnalček 12:58 19.januar 2018.

    Vsi merodavni državni organi , zlasti FURS , M za delo in inšpekcije naj si obvezno preberejo ta članek , predno bodo izdali kakršnjo koli odločbo za Cameo ! Da ne boste rekli potem , da niste vedeli !!!!!!!! https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/provjereno-bivsi-zaposlenici-cammea-progovorili-kako-su-drzava-i-lokalni-mocnici-pomagali-uspon-te-velike-prijevoznicke-tvrtke---502801.html

  • stary1 08:04 19.januar 2018.

    Komaj da pridejo Hrvati in da naredijo red v sloveniji, V sloveniji je kar se tega tiče prava štala