Slovenija
58 ogledov

Hrvati po manj kot letu spet na volitve

Orešković Anže Petkovšek
Hrvati gredo na predčasne volitve. Orešković na vprašanje, kaj bo počel zdaj, odgovarja, da bo pogledal kakšno tekmo.

SDP ime menda dovolj podpisov za razpustitev sabora, kar pomeni predčasne volitve. 

Po včerajšnji nezaupnici vlade je sicer hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović določila 30-dnevni rok za iskanje mandatarja, a bo iskanje prekinila razpustitev parlamenta. Da je to najboljša rešitev, je ocenil tudi Orešković, ki je bil predsednik hrvaške vlade manj kot pol leta. 

"Kako se počutim? Malo sem žalosten. Lahko bi naredili bistveno več, ekipa je imela ogromen potencial," je po izglasovani nezaupnici dejal Tihomir Orešković, ki od danes opravlja le še tekoče posle. 

"Ta konec tedna se bom malo odpočil, nekaj časa bom preživel z družino in otroki, pogledal kakšno tekmo, potem pa bomo videli," je dejal o svojih načrtih. 

"Mislili so, da sem lutka, ampak jaz sem 25 let v poslu, hotel sem izbrati najboljši kader," je dejal o sporu, ki je nastal zaradi izbire prvega obveščevalca. 

Ali bo ostal v politiki in ali se bo v tem primeru priključil Mostu, Orešković ni želel komentirati. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • maresem 18:56 17.junij 2016.

    Kaj pa potem še ti delaš v SLO, gnoj čefurski?

  • izRODEk 13:47 17.junij 2016.

    Klasična ideja neoliberalizma je, da so vseskozi izredne razmere, kaos. V neredu in paniki, strahu, je možno ustvarjati največje dobičke.Neoliberalce je potrebno pozapreti vse! Če se ne pustijo uloviti pa z vojsko nad njih. To so zločinci zoper ...prikaži več človečnost. Smrt s streljanjem bi bila pravična kazen za te družbene pošasti!

  • Zmago 09:55 17.junij 2016.

    "na položaj pa je prišel z odlično plačane službe finančnega direktorja za Evropo izraelske farmacevtske družbe Teva"Oz. njegove vrvice že drži v roki ................ drugi lutkar ????.