Slovenija
12331 ogledov

Hrvati svojega ministra ujeli v brežiškem Lidlu, tako se je zagovarjal

Lidl Lidl
Hrvaški mediji so minuli konec tedna na veliko pisali o tem, da so v Lidlu v Brežicah na blagajni zasačili tudi njihovega ministra. Prepričani so bili, da v Sloveniji nakupuje, ker so cene osnovnih živil cenejše kot na Hrvaškem. Tako se je zagovarjal hrvaškim medijem ...

Hrvati, ki so tamkajšnjega ministra za zdravje Vilija Beroša opazili, da nakupuje v slovenskem Lidlu v Brežicah, ki med Hrvati velja za izjemno priljubljeno trgovino po hrvaškem prehodu na evre – ta je v trgovinah na Hrvaškem povzročil veliko podražitev – niso oklevali, na skrivaj so ga fotografirali in slike poslali hrvaškim medijem. 

Novinarski kolegi iz Hrvaške seveda niso stali križem rok in pri ministru preverili, ali se je v Brežice res odpravil zaradi cenejših artiklov. Minister je vse skupaj zanikal in pojasnil, zakaj se je znašel v naši prodajalni. "Z ženo sva odšla na obisk k prijateljem, pa smo spotoma kupili sladkarije za njihove otroke," je za Jutarnji list hitel pojasnjevati minister Beroš.

Pri omenjenem časopisu dodajajo, da so Brežice (še posebej Lidl), od hrvaške prestolnice oddaljene le dobre pol ure vožnje, priljubljena destinacija med Hrvati, kar se nakupovanja tiče. In to z razlogom. Pred časom so namreč pri Jutarnjem listu naredili primerjavo cen med hrvaškim Lidlom in Lidlom v Brežicah. Ugotovili so, da je deset artiklov, ki so jih kupili v Sloveniji, na Hrvaškem precej dražjih, celo do 40 odstotkov. Za košarico v slovenskem Lidlu so v januarju plačali 19 evrov, na Hrvaškem pa na isti dan 26,5 evra. Razlika je očitna ... 

Komentarjev 6
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:36 11.maj 2023.

    Kolikor jaz vem je Mercator vrsto let Hrvaško podjetje v Sloveniji...kaj pričakujete, da bomo nehali hodit v trgovine, kamor nam paše ?

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:12 10.maj 2023.

    Zakaj bi se moral komu zagovarjati? Človek nakupuje kjer mu paše. Če bi nakupoval kake modne prestižne znamke bi se pa tudi zgražali .

  • 4krogci 16:58 10.maj 2023.

    Lidl je pri nas 3% cenejsi zaradi 3% nizjega DDV…isto kot je hofer v Austriji cenejsi kot pri nas. Je pa radenska pri njih cca 1centov cenejsa kot pri nas, jamnica pa cca 10centov drazja kkr pr nas…isto piva,… so ...prikaži večo pa cene pri njih v trgovinah podobne nasim ali malo drazje nasplosno, gostilne,bari,.. pa tam tam kot pri nas oz malo cenejsi.