Slovenija
55 ogledov

HSE: Boruta Meha razrešili

Borut Meh Žurnal24 main
Nadzorni svet je presenetljivo razrešil prvega moža Holdinga slovenske elektrarne Boruta Meha.

"Problem so bili slabi medsebojni odnosi, niso mogli sodelovati z njim," je pojasnil predsednik nadzornega sveta Franc Žerdin. Kdo z Mehom ni mogel sodelovati in zakaj niso raje zamenjali direktorjev hčerinskih družb, Žerdin ni želel komentirati.

Neuradno pa je slišati, da so nadzorniki, tik preden jih bo vlada (morda že jutri) razrešila, odstrelili človeka, ki je prek odbora za aktiven nadzor nad naložbo v blok šest natančno gledal pod prste direktorju Termoelektrarne Šoštanj Urošu Rotniku. To naj bi bil glavni razlog za razrešitev. Tudi pri vzpostavljanju nadzora nad hčerinskimi družbami Meh menda ni bil preveč diplomatski.

Meh je upravičen do šestih plač odpravnine, saj je bil nekrivdno odpoklican, lahko pa se odloči za zaposlitev v HSE. Če ne bo želel službe, mu bo HSE moral izplačati okrog 60 tisoč evrov bruto. Za komentar Meh ni bil dosegljiv.

Za vršilca dolžnosti predsednika uprave je nadzorni svet imenoval Vilijema Pozeba, ki funkcijo nastopi z jutrišnjim dnem.

Žaganje nadzornikov ni uspelo
Kot je znano, si je gospodarska ministrica Darja Radić minuli četrtek na vladni seji prizadevala za razrešitev zdajšnjega nadzornega sveta HSE in imenovanje novega. A je po informacijah, ki so pricurljale v javnost, namero Radićeve blokiral finančni minister Franc Križanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.