Slovenija
50173 ogledov

Huda nesreča, 18-letnik v kritičnem stanju

Prometna nesreča med Krkom in Malinsko
1/2
24sata/bralec
Voznik brez veljavnega vozniškega dovoljenja povzročil nesrečo, v kateri se je huje telesno poškodoval.

Včeraj nekaj po 18. uri se je na cesti od Kandrš proti Vidrgi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil, so sporočili iz PU Ljubljana. Do trka je prišlo, ko je 18- letni voznik, vozeč iz smeri Kandrš, ob neprilagojeni hitrosti zapeljal na nasprotno stran ceste. Pri tem je čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti.

Povzročitelj nesreče se je huje telesno poškodoval in je bil prepeljan v UKC Ljubljana s helikopterjem. Njegovo življenje je ogroženo. Udeleženi 42-letni voznik se je v nesreči lažje poškodoval. V postopku so policisti ugotovili, da 18-etni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in da je vozil neregistrirano vozilo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. 



V PU Ljubljana pa so včeraj obravnavali tudi dva vloma. V Šiški so neznanci včeraj vlomili v specializirano trgovino ter odtujili električne skiroje v vrednosti okoli 5.400 evrov. Na območju Kočevja pa je prišlo do vloma v skladiščne prostore podjetja, kjer so zaposleni zalotili dva osumljenca. Policisti so na kraju prijeli 35- in 34-letnega osumljenca, ki sta vlomila v ograjeno zunanje skladišče, kjer hranijo odpadne gospodinjske aparate. Zoper njiju bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si