Slovenija
22681 ogledov

Huda nesreča, avtocesta je bila zaprta v obe smeri

Prevrnjen tovornjak na štajerski avtocesti Damjan Adamič
Zaradi prometne nesreče je bila zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Blagovica in Trojane v obe smeri.

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je na štajerski avtocesti med priključkoma Trojane in Blagovica pri predoru Podmilj proti Ljubljani bil ob 15. uri zaprt samo še prehitevalni pas, promet poteka po voznem pasu. Še vedno so daljši zastoji na avtocesti kot tudi na vzporedni regionalni cesti. Možen obvoz je Vransko - Kamnik - Ljubljana. Za osebna vozila Celje - Laško - Zidani Most - Trbovlje - Litija - Ljubljana ali Prebold - Trbovlje - Litija - Ljubljana.

tovornjak koruza štajerska avtocesta | Avtor: Simon Šketa/Facebook Simon Šketa/Facebook

Nesreča se je zgodila ob 7.50 na viaduktu Petelinjek na avtocestnem odseku Trojane - Blagovica. Prevrnilo se je tovorno vozilo s tujimi registrskimi oznakami, ki je prevažalo koruzo. Posredovali so gasilci CZR Domžale in PGE Celje, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, s tehničnim posegom rešili voznika iz vozila ter posuli iztekle tekočine.

Reševalci NMP Lendava, ki so bili prvi na kraju, so oskrbeli poškodovanca, v bolnišnico pa so ga prepeljali reševalci NMP Domžale, so zapisali na upravi za zaščito in reševanje. 

tovornjak koruza štajerska avtocesta | Avtor: Simon Šketa/Facebook Simon Šketa/Facebook

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.