Slovenija
2281 ogledov

Huda nesreča: dveletni otrok med igro padel v gnojno jamo

reševanje otroka helikopter Sobotainfo.com
V Dolnjih Slavečih pri Gornjih Petrovcih je v četrtek dveletni otrok med igro padel v gnojno jamo. Otrok je pri tem dobil hujše poškodbe.

Starši in sosedje so ga uspeli iz nje izvleči, na kraj nesreče so prišli tudi gasilci in reševalci. Otroka so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor. Po dosedanjih podatkih je v nesreči dobil hujše poškodbe, so danes sporočili s PU Murska Sobota.

Gasilci, ki so prišli na kraj nesreče, so za STA povedali, da so otroka domači in sosedje ob njihovem prihodu že poskušali najti in ga s pomočjo droga potegniti iz jame. Gasilci so se pripravljali, da bi jamo izčrpali, a so uspeli otroka nekaj minut po njihovem prihodu brez tega potegniti iz gnojnice.

Otroku, ki je bil nezavesten, sta najprej nudila prvo pomoč oče in soseda ter gasilci, nato pa reševalci. S helikopterjem so ga odpeljali v mariborsko bolnišnico, kjer je na zdravljenju.

reševanje otroka helikopter | Avtor: Sobotainfo.com Sobotainfo.com

Kot so v sporočilu za javnost zapisali na Policijski upravi (PU) Murska Sobota, so bili ob 16.28 obveščeni, da je dvoletni otrok na območju Policijske postaje Gornji Petrovci padel v fekalno jamo.

Nesreča se je zgodila v betonski gnojni jami za hišo, ki ni bila primerno zavarovana, so dodali.

Otrok je na zdravljenju, policisti pa nadaljujejo preiskavo okoliščin dogodka in zbiranje obvestil. Po zaključku preiskave bodo obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo, so še zapisali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:47 08.marec 2024.

    Čudno da jo imenujete gnojna jama? Pri Postojni imajo za ta namen lagune😜😂😂😂