Slovenija
10093 ogledov

Huda nesreča, mladenič trčil v kar tri vozila

Prometna nesreča, Vinska gora PGD Velenje
Policija je danes sporočila, zakaj je v petek prišlo do hude prometne nesreče, v kateri so bila udeležena štiri vozila.

Do nesreče je prišlo okrog pol štirih popoldan. "32-letni voznik je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in najprej trčil v osebno vozilo voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti in nato še v osebni vozili dveh voznic. Obe voznici, stari 46 in 57 let, sta se v trčenju lažje poškodovali, 32-letni povzročitelj pa huje," so sporočili s celjske policijske uprave.

Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so zavarovali kraj dogodka in pomagali reševalcem pri oskrbi treh poškodovanih voznikov, ki so bili prepeljani v SB Celje.

18-letnica zapeljala v tovornjak

Dobro uro kasneje so policisti hujšo prometno nesrečo obravnavali tudi v Šentjurju. "18-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Šentjurja proti Stopčam, je v bližini kmetijske šole zapeljala na levo smerno vozišče in trčila v tovorno vozilo s katerim je nasproti pripeljal 50-letni voznik. 18-letna voznica se je v trčenju hudo poškodovala, njen 18-letni sopotnik pa lažje," so sporočili.

49-letnica pijana trčila in odpeljala

Nekaj pred 19. uro so nekoliko nenavadno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami obravnavali še na relaciji Luče - Mozirje. 40-letni voznik osebnega vozila je poklical policijo in povedal, da je vanj trčila voznica osebnega vozila, ki je zapeljala na nasprotno smerno vozišče in po trčenju odpeljala ne da bi ustavila. Pri tem se je hudo poškodoval.

Policisti so 49-letno povzročiteljico, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti, izsledili v Lučah. Odklonila je preizkus z alkotestom, zato so ji odredili strokovni pregled in jo pridržali.

Voznico zelo verjetno čaka kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja Nevarna vožnja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3