Slovenija
28577 ogledov

Huda nesreča pri Kopru: To se bo zgodilo z vozniki, ki so peljali mimo

V sredo se je med priključkoma Semedela in Koper center proti Ljubljani zgodila huda prometna nesreča. Kar nekaj voznikov je peljalo mimo, ne da bi nudili pomoč. Policija pojasnjuje, kaj se jim bo zgodilo.

Zaradi hude prometne nesreče je bila v sredo dopoldne zaprta hitra cesta Izola - Koper pri predoru Markovec med priključkoma Semedela in Koper center proti Ljubljani. Dars je objavil video posnetek prometne nesreče, s katerega je razvidno, da je voznica želela zapeljati v nasprotno smer, nakar je v njeno vozilo treščilo drugo vozilo. 

Mimo kraja nesreče je odpeljalo najmanj šest voznikov, ne da bi se ustavili in pomagali. "Policisti so dejansko zaznali številne voznike, ki so obvozili trčenje in peljali naprej, preden je bil zavarovan kraj prometne nesreče. Obenem pa je nekaj voznikov tudi ustavilo, poleg tega jih je več pravočasno poklicalo na pomoč intervencijske službe, ki so bile nemudoma napotene na kraj. Tem se iskreno zahvaljujemo za hitro in razumno reakcijo," so danes sporočili s PU Koper. 

Na vprašanje, kako lahko ukrepajo zoper tiste, ki so preprosto peljali mimo, odgovarjajo: "V zakonu ni podlage za ukrepanje zoper voznike, ki so peljali naprej, niti prekrškovno niti kazensko. Poleg tega je avtocesta specifično območje, na katerem je nemalokrat z ustavljanjem lahko povzročena hujša škoda in hujše posledice."

"Apeliramo na vse voznike, ki naletijo na prometno nesrečo, da pomagajo in takoj pokličejo 113 ali 112. Nemalokrat lahko z osnovnim nudenjem prve pomoči rešimo človeško življenje. V vsaki situaciji pa se moramo prepričati, da bomo to lahko storili varno zase in za druge udeležence. Nenazadnje se lahko sami znajdemo v podobni situaciji, v kateri bi želeli in potrebovali pomoč mimoidočih," so še dodali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:11 13.oktober 2023.

    Tisti,ki ne zna pomagati,je bolje,se odpelje naprej,vi pa ne pametujte,smotani novinarji

  • fuckZ24 21:15 12.oktober 2023.

    Jebali vas vaši debilni klikbajt naslovi. NIČ se jim ne bo zgodilo.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:25 12.oktober 2023.

    Ne zna in ne zmore vsak pomagati v kritični situaciji, je pa prav, da se obvesti ustrezno službo in poda ustrezna podatke.