Slovenija
39756 ogledov

Huda nesreča, promet Ljubljana-Maribor je ustavljen

železniška nesreča Hrvaška
1/3
JVP Novska
Do nesreče je ob pol dveh ponoči prišlo v Zidanem Mostu.

"Ob 1.38 se je v naselju Zidani most, občina Laško, na železniški postaji prevrnil tovorni vagon naložen z transformatorsko postajo. Pri tem se je huje poškodovala ena oseba, ki je padla okoli deset metrov globoko na brežino reke Save," poroča portal uprave za zaščito in reševanje.

Gasilci PGE Celje in PGD Laško so z vrvno tehniko z brežine rešili poškodovano osebo in pregledali vagon za posebne namene, ker ima vagon dva rezervoarja za pogonsko gorivo in akumulatorja.

Gasilci so tudi preventivno pregledali vodno površino reke Save do Radeč zaradi morebitnega razliva naftnih derivatov. Nastala je precejšna škoda.

Zaradi poškodovanih tirov je ustavljen železniški promet na relaciji Ljubljana–Maribor, je še poročal portal uprave za zaščito in reševanje. 

Kor so dopoldan pojasnili na Slovenskih železnicah, je prevoz izrednega tovora izvajal zunanji izvajalec. Železniški promet skozi postajo Zidani Most je zdaj oviran, zato nastajajo zamude. Potnike prosijo za razumevanje.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • radovednica 07:50 07.januar 2023.

    In naj še kdo zagovarja in vzpodbuja k uporabi javnega - železniškega prevoza. Seveda, nikoli in nikdar, po tej predpotopni, stoletja zastareli infrastrukturi in okoreli organizaciji imenovani - vsakršna železnica.