Slovenija
15938 ogledov

Huda ura po otoplitvi, ceste zaprte, Arso izdal opozorilo

Črpanje meteorne vode Občina Dravograd Fotografija je simbolna.
Narasle vode zalivajo hiše, veter odkriva strehe in podira drevesa. Nekatere ceste so zaprte.

Dež in močan vetru, ki sta v nedeljo zvečer dosegla Slovenijo, sta ponekod povzročila precej težav. Na Obali so narasle vode zalile številne objekte in ceste, močan veter pa je odkrival strehe in podiral drevesa na Notranjskem in Kočevskem. V Loški dolini je odkrilo streho skladišča gotovih izdelkov podjetja Kovinoplastika Lož.

Plaz na cesti Belvedere-Strunjan

Na Obali se je zjutraj na cesto Belvedere-Strunjan v občini Izola vsul plaz. Še dva zemeljska plazova sta se sprožila na cesto med Lucijo in Kortami v občini Piran. Več plazov se je sprožilo tudi na cesti med Šmarjami in Dragonjo.

Sneženje Vreme Slovenija Padavine, padavine, kje bo sneg? Zima Vreme Slovenija Uau, kakšno temperaturno nihanje

 

Meteorne vode zalivale hiše

Meteorne vode zaradi močnega deževja so ponoči zalivale hiše v Parecagu, Piranu, na Zgornjih Škofijah in v Kortah nad Izolo. Objekte je zalivala tudi reka Dragonja, kažejo podatki na spletnih straneh Centra za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje.

Burja v Piranu | Avtor: Suzana Kos Suzana Kos

Na Notranjskem in Kočevskem pa je številne nevšečnosti povzročal veter. V Logatcu so podrta drevesa zaprla cesto Laze-Logatec. Močan veter je povzročal težave v cestnem prometu tudi na območju Občine Kočevje. Delavci komunalnega in cestnega podjetja so odstranili več podrtih dreves na relaciji Mlaka pri Kočevju-Kočevska Reka in v Kočevski Reki. V Kočevju je veter odkril streho stanovanjske hiše.

V Loški dolini odkrivalo strehe

Nevšečnosti je veter povzročil tudi v Občini Loška dolina. V podjetju Kovinoplastika Lož je odkrilo streho skladišča gotovih izdelkov. Podatkov o škodi za zdaj še ni. Na Rakeku je voda zalivala klet, v Loški dolini pa je odkrilo streho garaže.

Opozorilo vremenoslovcev

Na Agenciji RS za okolje opozarjajo, da bo jugozahodnik v višjih legah presegal hitrost 100 kilometrov na uro, ponekod po nižinah pa 70 kilometrov na uro. Veter bo začel slabeti v noči na torek.

Zaradi poplav zaprte ceste

Zaradi poplavljenega cestišča sta po podatkih Prometno-infomracijskega centra zaprti cesti Sečovlje - Dragonja ter Sečovlje - mejni prehod Sečovlje. 

Zaradi podrtega drevja sta zaprti cesti Logatec - Laze ter na regionalni cesti Zagorje ob Savi - Trbovlje pri Bevškem, zaradi plazu pa cesta Vresje - Sorica. "Zaradi plazu promet poteka samo po enem prometnem pasu na cesti Dragonja - Šmarje," še navajajo pri PIC-u.

Prelaz čez Vršič je zaprt zaradi snega. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.