Slovenija
9022 ogledov

Huda ura z nalivi in točo: Tu je bilo najhuje!

Novice: Na tej povezavi spremljajte verjetnost pojavljanja toče Profimedia
Najhuje je bilo v Brežicah in Krškem, ki ju je zajelo močno neurje z vetrolomom.

Na severovzhodu države so včeraj zvečer nastale močnejše nevihte, ki so se v nevihtni liniji pomikale proti vzhodu. Pojavljali so se nalivi, krajevno tudi toča.

Najhuje v Brežicah in Krškem

Najhuje je bilo v Brežicah in Krškem, ki ju je zajelo močno neurje z vetrolomom. Podrta drevesa so gasilci odstranjevali tudi v Murski Soboti, Pušči in Rakičanu, kjer so črpali tudi meteorno vodo.

Kot je razvidno s spletne strani Uprave za zaščito in reševanje, so v občinah Brežice in Krško gasilci posredovali na območjih, kjer je veter odkrival strehe. Veter je lomil tudi drevesa, ki jih s cestišč odstranjujejo cestne in komunalne službe. Na terenu so bili tudi prostovoljni gasilci iz Apač, Lutvercev, Podgorja in Žepovcev, ki so odstranili podrta drevesa in prekrili odkrite strehe na objektih.

Podrta drevesa so odstranjevali še v Murski Soboti, Pušči in Rakičanu, kjer so gasilci tudi prečrpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov. Veter je drevesa podiral tudi na območju Občine Beltinci, prostovoljni gasilci iz Gančanov so na relaciji Gančani-Bogojina odstranili podrta drevesa.

Toča klestila vse od Majšpreka do Ptuja

Posamezne kraje je prizadela tudi toča, ki je glede na objave na družbenih omrežjih klestila vse od Majšperka do okolice Ptuja. O debelejši toči poročajo tudi z območja Vuzenice. Približno deset minut je toča tolkla tudi na Brežiškem, kjer so sunki vetra lomili drevesa, iz kanalizacijskih jaškov je bruhala voda.

Po besedah prebivalcev se je sredi neurja nad mestom zarisala tudi dvojna mavrica. Marsikje po državi so prebivalcem na pomoč priskočila prostovoljna gasilska društva. Ozračje se je sicer ponoči umirilo. 

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.