Slovenija
4647 ogledov

Hude obtožbe, Levica bi razrešila Miho Kordiša

Miha Kordiš Saša Despot Miha Kordiš
Pritiski, zavajanje, tudi grožnje.

Poslanska skupina Levica je na Mandatno volilno komisijo poslala predlog za razrešitev poslanca Mihe Kordiša z mesta predsednika odbora za delo, družino, socialne zadeve ter z mesta člana v odborih državnega zbora in v preiskovalni komisiji.

Njegovo razrešitev soglasno podpirajo poslanci dr. Tatjana Greif, Nataša Sukič, Milan Jakopovič in dr. Matej T. Vatovec.

Obtožbe na njegov račun so številne: očitajo mu zlorabo položaja, zavajanja, pritiske, grožnje in izsiljevanje. Vse to pa naj bi se dogajalo v času njegove večmesečne bolniške odsotnosti z delovnega mesta poslanca v državnem zboru.

Grozil naj bi tudi Vatovcu

Vatovec je danes povedal, da so napetosti v kolektivu eskalirale v zadnjem tednu. po seji sveta stranke, na katerem je potekala večurna burna razprava. Po njegovi oceni je Kordiševo ravnanje preseglo vse meje.

Za kaj točno je šlo? Kot je pojasnil Vatovec, naj bi si Kordiš močno želel zaposlitve ene od kandidatk kot svetovalke poslanski skupini. Ker je komisija njeno prošnjo zavrnila, je s svojim statusom skušal Kordiš izsiliti njeno zaposlitev. Pritiskal je na poslance in stranko. "To je bila kaplja čez rob," je poudaril Vatovec in dodal, da jih je razdor, ki ga je Kordiš vnašal v poslansko skupino, šibil in onemogočal njihovo delovanje. Dodal je, da je tudi njemu osebno grozil s posledicami, če ne bo dosegel svojega.

Vseeno se mu je zahvalil za trud in čas, ki ga je posvetil stranki ter poslanski skupini. Vatovec je povedal, da je tudi sam podpiral številna Kordiševa stališča, "je pa dejstvo, da zdaj ne uživa več zaupanja štirih poslancev in poslank, zato pričakujem, da bo v prihodnjih dneh zapustil poslansko skupino".

Odločitev poslancev je Kordišu že sporočil, po njegovih besedah "ni imel nekih protiargumentov", njegov odziv še pričakuje.

"Meni je vse skupaj precej presenetljivo, moram še izvedeti, kaj je na stvari," je Kordiš po tem, ko je izvedel, kaj se dogaja, dejal v telefonskem pogovoru za N1. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Grof 15:38 06.februar 2024.

    Puklasto nimfo Sukič, je treba malo nagnat delat, a ne kramp, čisto dovolj bi bila metla. vrbova, da pometa pločnik pred parlamentom, al pa da dela vozle na kondomu, da bi ,,,,,,,

  • cene12 15:36 06.februar 2024.

    Na prihvatizerski opciji,so se dokončno razgalili, da jih briga samo denar.Edina rešitev za Slovenijo je dva mandata janševe vlade,da Slovenijo spravi v red.Žal drugega trenutno nimamo.

  • Friderik1950 14:58 06.februar 2024.

    Ne razumem. Idejni vodja napredka v svetlo prihodnjost nima toliko avtoritete, da uredi zaposlitev eni osebi. Pa to je noro. Kot piše je v to vložil velike napore, pri tem pa je verjetno šlo v nič kar nekaj idej. Res ne razumem.