Slovenija
3525 ogledov

Hude ure zaradi padavin

Dež
Slovenijo so ponekod zajele močne padavine, ki so povzročile številne nevšečnosti.

Ponekod po Sloveniji so se popoldne, pozno popoldne in zvečer pojavljale močne padavine; gasilci so imeli zaradi meteornih vod precej dela.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Ob 18.29 so v naselju Žerjav, občina Črna na Koroškem, meteorna voda ogroža proizvodne prostore podjetja. Gasilci PGD Črna na Koroškem so meteorno vodo prečrpali z dvorišča v odtočne jaške in preprečili zalivanje objekta.

Ob 16.36 je na Podpeški cesti v Notranjih Goricah, občina Brezovica, v prostore športnega društva vdirala meteorna voda. Gasilci PGD Notranje Gorice-Plešivica so iz poplavljenega jaška izčrpali okoli tri kubične metre vode, ga očistili in ponovno vzpostavili pretok vode skozi jašek.

Ob 16.12 je v Landolu, občina Postojna, večji naliv povzročil poplavljanje hiše. Posredovali so gasilci PGD Šmihel-Landol, ki so zajezili meteorno vodo ter jo prečrpali, da ni poplavila stanovanjske hiše.

Ob 16.07 je v Divači meteorna voda zalila prostor papirnice. Gasilci PGD Divača so izčrpali okoli 200 litrov meteorne vode, očistili jaške in namestili protipoplavne vreče.

Zima Vreme Slovenija Tako bo prihodnji vikend

Kako bo jutri in v nadaljevanju tedna?

Ponoči bodo padavine od zahoda slabele in proti jutru v večjem delu Slovenije ponehale. Meja sneženja bo okrog 1100 m nad morjem, v severni Sloveniji pa okoli 800 m. Jugo ob morju bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 7, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

V sredo bo večinoma oblačno, zjutraj bo ponekod na vzhodu še rahlo deževalo. Popoldne se bo na zahodu delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo 3 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

V četrtek, petek in soboto bo pretežno oblačno, v osrednjih in vzhodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka burja, tam bodo obdobja sončnega vremena. Nekoliko hladneje bo.

dezurni@zurnal24.si

Oglejte si radarsko sliko padavin na tej povezavi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.