Slovenija
10616 ogledov

Hudo neurje zahtevalo smrtno žrtev

Vetrolom veter neurje podrta drevesa
Hrvaško obalo zajelo neurje, ki je ruvalo drevje in uničevalo avtomobile.

Samo na območju Šibenika so imeli ponoči gasilci dvajset intervencij odstranjevanja drevja in ostalih preprek po neurju, ki je zajelo območje. Poškodovani so tudi številni avtomobili.

"Po naših informacijah je bilo do šeste ure zjutraj na območju Šibenika in Brodarice poškodovanih 16 avtomobilov, dva sta uničena še na območju Vodic in Kristanj. Po šesti uri zjutraj smo dva poškodovana avtomobila zabeležili še na območju Tisna in Srime," so reševalci povedali za portal Šibenik.in.

Žal je neurje terjalo smrtno žrtev, poroča omenjeni portal; moški je med hudim neurjem okrog 23.30 padel z ribiškega plovila. Pristojni so sprožili veliko iskalno akcijo, a neuspešno. Moškega so okrog treh zjutraj našli mrtvega v morju pri Žaboriću.

Ogromna škoda

Neurje je zahtevalo tudi gmotno škodo, med drugim je s trgovine z avtodeli odneslo streho, ki je pristala na parkiranih avtombilih. Del strehe je končal tudi na cesti, pri čemer nihče k sreči ni bil poškodovan.

Neurje je precej nevšečnosti povzročilo tudi v zasedenih avtokampih na širšem območju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.