Slovenija
4 ogledov

Huje kot na avtocesti

Eno od zoženj na obeh straneh križišča, ki otežuje dostop do naselja in zmanjšuj Žurnal24 main
Prometne težave v Kranju: Novo križišče ob Cesti Jaka Platiše na Planini je drastično poslabšalo prometno varnost.

Stanovalci Ceste Jaka Platiša na Planini vzhod so opozorili na zmanjšano prometno varnost na štiripasovnici od pokopališča proti Merkurju na Primskovem. Odkar so nanjo prečno priključili cesto, ki vodi od Planeta Tuš, so se v novem križišču zgodile že tri prometne nesreče.

To še ni vse
Stanje še poslabšuje zdajšnja prometna signalizacija, pravijo stanovalci. Moti jih zožanje po vzoru avtocest, ki po njihovem mnenju povzroča zmedo, še posebno med nevajenimi vozniki. “Take rešitve nisem videl še nikjer na svetu,” pravi eden izmed njih. Zožanje vpliva tudi na preglednost križišča in otežuje dostop do naselja, saj je neposredno pri dovozu do garaž, nadaljuje stanovalec, ki ne želi biti imenovan. Srčno upa, da taka ureditev ne bo trajna, čeprav se zaradi načina postavitve boji nasprotnega. Smiselno se mu zdi, da bi bilo tam krožišče ali pa vsaj semaforizirano križišče.

Občina se strinja
Policisti se z oceno stanovalcev strinjajo. “O nevarnostih v križišču smo pisno že opozorili občinsko upravo, ustrezna trajna rešitev pa se po naših informacijah pripravlja,” pravi tiskovni predstavnik kranjske policije Andrej Zakrajšek in opozarja, da je hitrost v tem križišču omejena na 50 kilometrov na uro.

Kranjska mestna uprava se strinja, da se je varnost po odprtju ceste, ki vodi proti Planetu Tuš, drastično poslabšala. “Posebej za omenjeni del ceste niso bile izvedene ocene varnosti, ker ta cesta v prometnovarnostnem smislu do zdaj ni predstavljala težav,” pojasnjujejo zadrego. Potrjujejo tudi navedbe policistov, da je zdajšnja prometna signalizacija začasna in da razmišljajo o preureditvi bodisi v semaforizirano križišče bodisi krožišče.

Kaj do takrat
Zakrajšek zatrjuje, da bodo poskušali do ustrezne ureditve tega križišča varen in tekoč promet zagotoviti z intenzivnejšimi patruljami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.