Slovenija
82 ogledov

Igra med ščurki in ambrozijo

Med plevelom, ki zarašča okolico naselja, je tudi nevarna ambrozija. (Foto: Jerc Žurnal24 main
Podbreznik. Stanovalci se hudujejo nad zaraščeno okolico in neizpolnjenimi obljubami načrtovalcev.

“Travnata džungla v okolici naselja, gozdni ščurki v stanovanjih, pozimi nespluženo, ni obljubljenih igrišča, vrtca, trgovine, še teh nekaj klopc smo morali kupiti sami,” so v pogovoru naštevali nezadovoljni stanovalci novega blokovskega naselja v Podbrezniku.

Še vedno le načrti
V zazidalnem načrtu za Podbreznik iz leta 2002 med drugim piše, da naj bi v pritličja blokov umestili manjše trgovine, lokale in otroški vrtec ter da naj bi uredili zelenice, osrednjo parkovno površino z otroškim igriščem in športnimi igrišči ter sprehajalne poti.

Zakaj še nekaj let po vselitvi prvih stanovalcev tega ni, smo povprašali načrtovalce – mestno občino – in investitorje – družbo Imos.

igri%C5%A1%C4%8De | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



S prstom na drugega
“Nedokončane naložbe – trgovina, vrtec, igrišče – so v pristojnosti družbe Imos, lahko pa povemo, da načrtov glede Podbreznika nismo spreminjali. Še vedno načrtujemo tudi preostale naložbe, ko bodo za to izpolnjeni vsi pogoji,” so nam povedali v kabinetu župana Alojza Muhiča.

30 otrok v naselju ima na voljo le dve igrali in peskovnik brez peska.

V družbi Imos pa so dejali obratno, da dinamika gradnje naselja ni odvisna od njih. “Mestna občina Novo mesto je pristojna za obravnavo in odločitve v zvezi z zahtevami za zagotavljanje spremljajočih dejavnosti,” nam je povedala Biserka Prošek iz Imosa.

Golazni ne manjka
V pričakovanju izpolnitve obljub pa stanovalci Podbreznika med drugim bijejo boje s ščurki, za katere menijo, da so posledica neurejene, zaraščene okolice. “V našem bloku smo jih imeli lani, v sosednjem pa so bili še pred kratkim,” je povedala Barbara Seničar, ena od stanovalk.

Ob lanski košnji okolice je kosec, kot je dodala Seničarjeva, dejal, da sam svojih otrok že ne bi pustil, da se igrajo v okolici teh blokov, češ da je tod okoli toliko golazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.