Slovenija
40 ogledov

Igrala še kar samevajo

Vrtec Živa Zakšek
Prepoved. Otroci igral ne smejo uporabljati, dokler vrtec ne poskrbi za zaščitne podloge.

Zunanja igrala so že vse leto prepovedana za uporabo, so nam povedali starši otrok, ki obiskujejo enoto Loka Vrtca Črnomelj. V vrtcu so se namreč lani odločili za betoniranje pod igrali, s tem pa je njihova uporaba za otroke postala nevarna. “Če gre otrok po toboganu, ne more prileteti na beton,” so izpostavili starši.

Da bi poskrbeli za varnost, morajo v vrtcu kupiti zaščitne podloge, ki naj bi po navedbah staršev stale okoli pet tisočakov. “Vrtec se že vse leto ne more dogovoriti z občino, da bi zbrali ta denar in zaščitili igrala. Igrala so preprosto zaprli,” se jezijo starši.

Denar zagotovljen
“Za betoniranje pod igrali smo se odločili na podlagi zapisnika o pregledu in preizkusu igral 12. junija lani, ki ga je izdala pooblaščena ustanova Darma,” je povedala ravnateljica vrtca Dragica Valenčič. “Zaščitne podloge bomo naročili, saj smo od občine dobili zagotovilo za plačilo, ker je v sklopu proračunskih sredstev ta denar zagotovljen,” je pojasnila in dodala, da so se z enim izmed dobaviteljev dogovorili za nakup podlog v višini 3.254 evrov, čeprav so sicer cene med štiri tisoč in 5.500 evri.

“Takoj ko sem bila seznanjena s problematiko, da se otroci pri vrtcu ne morejo igrati na igralih, sva s sodelavko začeli iskati rešitev in jo tudi našli,” nam je povedala Silva Migalič, vodja kabineta črnomaljske županje. “Občina Črnomelj bo zagotovila sredstva za nakup blazin. O tem je obveščena tudi ravnateljica vrtca,” je pristavila.

Parkiranje pred vrtcem
Starši so nas opozorili tudi na premalo parkirišč pred vrtcem. “Parkirišč je premalo že za zaposlene. Starši moramo parkirati tudi na pločniku,” so izpostavili.

“S parkirnimi prostori imamo že vsa leta veliko težav, vendar je bila zakonodaja v letih, ko je bil vrtec grajen, drugačna, danes pa primanjkuje prostora in sredstev za ureditev novih parkirišč,” je pojasnila Valenčičeva. “Normativ za parkirišče je dva na oddelek. V novem vrtcu imamo 14 parkirnih prostorov (po zakonu 8), v starem delu pa 9 (po zakonu 10). Zakon pa ne opredeljuje, ali so parkirišča za starše ali zaposlene,” je še dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.