Slovenija
22 ogledov

Ikea iz kataloga briše ženske

Ikea ženske Ikea
Popularni švedski proizvajalec pohištva je v katalogu, ki je namenjen Savdski Arabiji, retuširal vse fotografije, na katerih so se pojavljale ženske.

Ikeini katalogi so za vse države enaki, le ena je izjema. Savdska Arabija, kjer so ženske diskriminirane in nimajo skoraj nobenih pravic. Temu primeren je tudi njihov Ikein katalog, v katerem manjkajo vse ženske, ki jih sicer vidimo v katalogih ostalih držav. Fotografiji, ki sta združeni zgoraj, prikazujeta notranjost italijanskega kataloga in kataloga za Savdsko Arabijo.

Švedska ministrica za trgovino Ewa Bjorling ni hotela komentirati Ikeine poteze, a je za časnik Metro dejala: "Žensk ne morete retuširati iz resničnega življenja. Te fotografije le dokazujejo, koliko je potrebno še postoriti za enakopravnost moških in žensk v Savdski Arabiji." Se je pa medtem oglasila tiskovna predstavnica Ikee, Ylva Magnusson, ki je dejala, da se "podjetje zelo zavzema za spolno enakopravnost", a da je sporni katalog oblikoval lastnik franšize v Savdski Arabiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.