Slovenija
57 ogledov

Ikea iz prodaje umika dva izdelka za otroke

Ikea Zagreb Saša Despot
Podjetje IKEA vse kupce, ki so v njihovih trgovinah kupili palice za bobnanje ali tolkala (otroške igrače) iz linije LATTJO, poziva naj omenjena izdelka čim prej odstranijo iz dosega otrok ter jih vrnejo v katerokoli trgovino IKEA. Zanje bodo prejeli polno nadomestilo, tudi če nimajo računa.

V IKEI sicer poudarjajo, da doslej z omenjenima igrača ni bilo prijavljene nobene nesreče.

Iz prodaje pa jih umika zaradi previdnosti, ki temelji na šestih poročilih zaposlenih v trgovinah IKEA. V njih so opozorili na možnost, da kroglice, izdelane iz gume, na bobnarskih palicah lahko odpadejo. Odpadla kroglica pa lahko pritegne pozornost otroka in v najslabšem primeru povzroči nevarnost zadušitve.

"IKEA je oba izdelka testirala že pred prodajo in rezultati testov izpolnjujejo vse veljavne standarde za otroške igrače. Pri naknadnem testiranju so odkrili, da vendar obstaja varnostno tveganje," so sporočili iz švedskega trgovca s pohištvom.

Izdelek lahko vrnete v kateri koli trgovini, tudi brez računa

"Razvijamo izdelke, ki so namenjeni spodbujanju otroške ustvarjalnosti in njihove naravne želje po igranju. Otroci pri igri ne razmišljajo o varnosti, zato moramo ob razvoju izdelka to storiti mi. Način razmišljanja v podjetju IKEA je preprost – prodajamo zgolj izdelke, ki bi jih v uporabo dali tudi lastnim otrokom. Klub temu, da bobnarske palice in tolkala iz linije LATTJO izpolnjujejo vse varnostne standarde otroških igrač, smo se odločili, da izdelka umaknemo iz prodaje. To je preventivni ukrep v izogib morebitnim nesrečam," je pojasnila Cindy Andersen, vodja razvoja otroškega asortimenta pri podjetju IKEA.

Oba izdelka kupci lahko vrnejo v katerokoli trgovino IKEA v Avstriji, Italiji ali na Hrvaškem, ne glede na to, v kateri trgovini so izdelek kupili. IKEA jim bo povrnila celotno kupnino, tudi če nimajo računa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.