Slovenija
24 ogledov

Ikea v Zagrebu do konca leta 2013

Trgovina Ikea. EPA
Ikea namerava odpreti svojo trgovino v Zagrebu do konca leta 2013, so sporočili iz omenjene švedske družbe in tako zanikali včerajšnje poročanje hrvaških medijev, da naj bi Ikea odpovedala ali zmanjšala naložbo na Hrvaškem.

Po prvotnih načrtih bi morala Ikea trgovski center v Rugvici odpreti leta 2011, a je bila tudi zaradi manj ugodnih tržnih razmer za poslovanje trgovskega centra, na kar je vplivala tudi svetovna kriza, sprejeta odločitev, da "se primarno posvetimo predvsem odprtju trgovine Ikea v Rugvici do konca leta 2013". "Izvedba trgovskega centra, ki je predviden ob trgovini Ikea, pa je v tem trenutku prestavljena na leto 2015, ko bomo ponovno ocenili trg in se odločili o izvedbi tega dela naložbe."

Dodali so še, da bodo do takrat izvedena vsa potrebna pripravljalna dela in infrastruktura.

"Ikea namreč z več kot 200 milijoni kun (26,5 milijona evrov) financira izgradnjo lokalne infrastrukture, ki vključuje prometnice, avtocestni izvoz v sodelovanju s hrvaško družbo za avtoceste HAC, plinsko in električno omrežje, prestavljanje melioracijskih kanalov in drugo. Nič od naštetega ne bo v lastništvu podjetja Ikea, temveč ostaja lokalni skupnosti, državi in državnim podjetjem ter bo predstavljalo tudi vložek v gospodarski razvoj tega območja," zaključujejo pri Ikei.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:08 23.marec 2012.

    Ne vem kje je ta Rugvica u ZG , vendar bi morala biti v Samoboru, da je čimbližje SLO , ker oćitno Ikeje v SLO ne bo, se pa ne zavedajo , da jim promet v GR, CE in GO ...prikaži več delajo Slovenci.Ja se bojijo Lesnine .