Slovenija
46050 ogledov

Ikea: Za obisk trgovine boste morali rezervirati termin

Otvoritev Ikee
1/19
Sergeja Hadner Hvala
Za obisk Ikee potrebna prijava. Naenkrat bodo v trgovino spustili 700 ljudi.

Švedski pohištveni velikan Ikea bo 25. februarja odprl svojo trgovino v Sloveniji, tako v spletni kot fizični obliki. Že danes pa smo trgovino obiskali novinarji. 

Ob odprtju bodo v trgovino spustili 700 ljudi, rezervacije bodo začeli sprejemati od jutri naprej, možno se bo najaviti za sedem dni v naprej. Tako se bodo, kot je pojasnil Cas Lachaert, vodja trga, IKEA Slovenija, izognili čakalnim vrstam pred vrati. 

 | Avtor: Sergeja Hadner Hvala Sergeja Hadner Hvala

Cas Lachaert, vodja trga Slovenija, Ikea Slovenija Vodja IKEE v Sloveniji tudi o odprtju in popustih

Restavracija bo zaprta, bodo pa prodajali pripravljeno hrano, ki jo bodo kupci lahko odnesli s sabo domov. 

Poslovanje družbe bo organizirano v skladu s strogimi zaščitnimi ukrepi družbe ter z vladnimi zahtevami in smernicami. Mednje sodijo tudi obvezno nošenje maske, preverjanje telesne temperature, pogosto razkuževanje prostorov ter zagotavljanje spoštovanja varnostne razdalje.

Otvoritev Ikee | Avtor: Sergeja Hadner Hvala Sergeja Hadner Hvala

Ikea Tudi na spletu Slovenija Zdaj je uradno: Ikea objavila datum odprtja trgovine v Ljubljani

Ikea je sprva odprtje trgovine v Ljubljani napovedovala že za konec leta 2020, a je načrte prekrižala epidemija covida-19. Septembra lani je objavila tudi razpise za več kot 300 delovnih mest v trgovini.

Zaposlili 400 ljudi

Trgovina, ki stoji v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani, je prva Ikeina trgovina v Sloveniji. Obsega več kot 31 tisoč kvadratnih metrov, v ponudbi pa je okoli 9500 izdelkov.

V Ikei so zaposlili 400 ljudi, izbrali so jih med 7000 prijavami. Kot je danes pojasnil Cas Lachaert, vodja trga IKEA Slovenija, imajo zaposleni popust pri nakupu izdelkov, popust pri obrokih v restavraciji, posebno zdravstveno zavarovanje, udeleženi pa bodo tudi pri rezultatih prodaje. 

Najbolj obiskan oddelek na dan otvoritve je glede na izkušnje, oddelek s posodo in pripomoči za kuhanje. "Ta oddelek bo po prvem dnevu izpraznjen," pravi Lachaert.

 | Avtor: Sergeja Hadner Hvala Sergeja Hadner Hvala

Celoten objekt Ikee v ljubljanskem BTC obsega 34 tisoč kvadratnih metrov, v prvem nadstropju bo 52 opremljenih razstavnih prostorov in več kot 9.500 izdelkov. Ponudba je prirejena slovenskim kupcem, predvsem večjim bivalnim prostorom. 

Prevzemno mesto v Mariboru

V Ikei bo tudi restavracija za 450 ljudi, ponujali pa bodo tradicionalne švedske in slovenske jedi.

V Mariboru bo 25. februarja Ikea odprla prevzemno mesto, kjer bodo kupci lahko po spletu naročeno blago prevzeli po znižanih cenah dostave. "To je primarni namen naše prevzemne točke v Mariboru - zbiranje blaga, kupljenega po spletu po znižanih cenah dostave. Na ta način želimo biti bolj dostopni našim strankam v tem delu Slovenije," pravijo v Ikei, jer načrtujejo še več prevzemnih točk v Sloveniji. Za distribucijo svojih izdelkov so sklenili pogodbe s tremi podjetji. 

Nekateri proizvodi v Sloveniji dražji kot v Italiji

Švedski pohištveni velikan je za celoten projekt gradnje Ikee v Ljubljani namenil okrog 90 milijonov evrov.

Slovenski kupci so že ugotovili, da so nekateri kosi pohištva v Sloveniji dražji kot v Italiji. "Res je, cene se po državah razlikujejo, razlogov je več, med njimi so tudi davki, ki jih moramo plačati in se razlikujejo od  države do države. Vendar je tako, da so nekateri produkti dražji, mnogi pa tudi cenejši kot v Italiji. Če bi primerjali vse, bi ugotovili, da so v povprečju cene enake. Zagotovo pa bodo cene za slovenske kupce ugodne," pravi Lachaert. 

Otvoritev Ikee | Avtor: Sergeja Hadner Hvala Sergeja Hadner Hvala

Ljubljanska Ikea bo tudi ena najbolj trajnostno naravnanih. Na strehi bo 1.200 kvadratnih metrov zelenja, preostali prostor pa bodo prekrivali sončni kolektorji, ki bodo proizvedli 90 odstotkov potrebne energije za trgovino.

Odprtje Ikee | Avtor: Sergeja Hadner Hvala Sergeja Hadner Hvala

Prvi in zadnji slovenski katalog

V Ikei bo mogoče dobiti tudi prvi in zadnji slovenski katalog. Ikea namreč katalogov ne bo več izdajala, obstajali bodo le še na spletu. 

 | Avtor: Sergeja Hadner Hvala Sergeja Hadner Hvala

Ikea v BTC-ju Slovenija Ikea izpolnjuje dano obljubo in že pozdravlja kupce

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 7
  • miho 14:15 22.februar 2021.

    Na DDV bi se lahko izgovarjali, če bi bile cene kvečjemu 1,67 % višje kot v Italiji. Vsa ostala razlika izvira iz nečesa drugega.... Davki na dohodek so pri nas res visoki, a so tudi plače osebja nižje kot v Italiji...

  • Mehičanka76 13:07 22.februar 2021.

    V Sloveniji je marsikaj bistveno dražje kot v državah z bistveno višjim standardom. Jaz bom še naprej kupovala v Avstriji, pa ne samo v Ikeji.

  • kapibara1 12:53 22.februar 2021.

    Za kaj bo dražje..?? Ker bedaki še zmeraj kupujejo dražje..