Slovenija
16590 ogledov

Vodja IKEE v Sloveniji tudi o odprtju in popustih

Ikea Ljubljana BTC gradnja Ikea
Trenutno poteka proces množičnega zaposlovanja ...

"Točnega datuma odprtja trgovine še nimamo, lahko pa vam povem, da bomo na sprejem prvih obiskovalcev pripravljeni v prvih mesecih prihodnjega leta," na vprašanje, kdaj bo prva trgovina IKEE v Sloveniji, ki jo gradijo v ljubljanskem BTC, odprta, odgovarja odgovarja Cas Lachaert, vodja trga & vodja trgovine IKEA Slovenija. 

Cas Lachaert, vodja trga Slovenija, Ikea | Avtor: Ikea Ikea

Temeljni kamen za trgovina IKEA so postavili 17. oktobra lani, torem pred slabim letom.

Prijave za delovna mesta še do konca septembra

"Trenutno poteka proces množičnega zaposlovanja, po izboru kandidatov, kar ocenjujem, da se bo zgodilo proti koncu oktobra, bomo začeli z njihovim uvajanjem. Slednje zahteva kar nekaj časa," pravi vodja trgovine. Zaposlovanje so začeli 7. septembra in doslej objavili že vse razpise za približno 300 novih delovnih mest na 12 različnih pozicijah znotraj družbe – vse od prodajalcev, zaposlenih v gostinstvu do zaposlenih v logistiki. Kandidati nam svoje prijave lahko podajo še do 30. septembra.

"Točnih številk sicer še nimamo, lahko pa vam povem, da je zanimanje precejšnje, in sicer na vseh področjih. Za primerjavo – ko je IKEA začela z množičnim zaposlovanjem v zagrebški trgovini, smo za 300 prostih delovnih mest prejeli približno 17.000 prijav. Kmalu bomo videli, če bodo številke podobne tudi v Sloveniji," glede prijav na razpise pravi Cas Lachaert. Od kandidatov pričakujejo, da bodo odgovorni, odprti za poklicni in osebni razvoj ter pripravljeni izraziti svoje mnenje, če bodo kdaj imeli boljši predlog.
"Trdno verjamemo, da je moč tudi v raznolikosti zaposlenih, zato želimo k prijavi spodbuditi kandidate različnih profilov, ne glede na njihovo starost, spol, spolno usmerjenost ali katero koli drugo obliko identitete;" poudarja Lachaert.

Uporabnega dovoljenja še nimajo

IKEA v Ljubljani, kot pravi Lachaert, mora pridobiti še uporabno dovoljenje in zaključiti z gradbenimi deli tudi v notranjosti trgovine – sestaviti pohištvo, napolniti prodajne police ter oblikovati in izdelati pohištvene rešitve ter razstavne prostore. "Ob tem pa posebno pozornost vselej, še posebej zdaj v času korona krize, namenjamo tudi varnosti in zdravju," poudarja Lachaert.

Ikea Ljubljana BTC gradnja | Avtor: Marko Delbello Ocepek Marko Delbello Ocepek

Veliko pozornosti otroškim sobam

IKEA je med svojimi raziskavami pohištvenega trga ugotovila predvsem, da Slovenci radi preživljamo čas z družino, razlaga Lachaert. "Veliko pozornosti namenjate otrokom, njihovim sobam in rešitvam za shranjevanje. Družina in družba se vam zdita zelo pomembna in to bo odražala tudi naša ponudba. Naša raziskava je pokazala tudi, da ljudje v Sloveniji uživajo v preživljanju prostega časa na prostem, bodisi v naravi ali na svojih vrtovih, ter da je zanje funkcionalnost pohištva zelo pomembna. Zato se bomo potrudili čim bolj upoštevati tudi te potrebe in želje."

Si ob otvoritvi lahko obetamo popuste?

"V IKEI si želimo ponuditi navdih ter funkcionalne, kakovostne, trajnostne in cenovno dostopne izdelke. Želimo si, da bi to obljubo izpolnjevali vsak dan v letu," na vprašanje, ali si lahko ob otvoritvi obetamo popuste, pravi Lachaert.
"V prvem obdobju takoj po odprtju trgovine bodo seveda naše aktivnosti in dogodki namenjeni privabljanju čim večjega števila ljudi v novo trgovino. Poleg tega bomo vse naše stranke v Sloveniji povabili, da postanejo »IKEA Family« člani, kar prinaša številne ugodnosti in prednosti, vključno z znižanimi cenami za izbrane izdelke."

 

 

Komentarjev 4
  • lelate7713 12:45 20.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

  • Avatar vec
    vec 11:40 20.september 2020.

    aha čim omeniš LGBT agendo te zbrišejo, politična korektnost. piškotke pa talate k da prosmo za njih. E pa nič več čau

  • Zikollino 08:13 20.september 2020.

    IKEA s svojo bofl robo za nas bofl folk ... večje je govno, večje je navdušenje ... aj, zdaj vsi v EuroSpin po 4 kg napolitank za 1,99€ ...