Slovenija
46 ogledov

Ima dom, a spi na hodniku

Brezdomcu, ki spi po hodnikih na Cesti maršala Tita na Jesenicah, so pomagali re
1/3
Žurnal24 main
Bralka se moškega, ki spi na hodnikih jeseniškega bloka, ustraši vsak dan. Policija ne ukrepa, saj naj bi šlo za javno površino. "Stolpnica je zasebna lastnina stanovalcev bloka," poudarja bralka.
Fotografije nezaželenega obiskovalca si oglejte TUKAJ.

"V enem izmed stanovanjskih blokov na Titovi cesti na Jesenicah že dalj časa na hodnikih in stopniščih spi štiridesetletni gospod, ki vsekakor ni brezdomec, saj imata v sosednjem bloku njegova starša stanovanje," nam pove bralka. "Včasih zaspi na stopniščih, zadnje čase pa kar na hodnikih, kjer so stanovanja," doda.

Bralka poudari, da gospod ni agresiven, vendar se vsako jutro, ko odpre vrata stanovanja, malo prestraši. Po njenih besedah lokalne oblasti kljub številnim opozorilom, ki so jih stanovalci posredovali policiji, ne kažejo niti najmanjšega zanimanja, da bi ukrepali. "Nazadnje so se na opozorilo odzvali s pojasnili, da naj bi bila to javna površina in da ne morejo ukrepati," izpostavi bralka in jezno doda, da vse kaže na to, da "policija te dni niti ne ve, kaj je javna in kaj zasebna površina, saj stolpnica ni v lasti občine, temveč je zasebna lastnina stanovalcev bloka, ki so svoja stanovanja odkupili".

"Videti je, da se policistom ne da ukvarjati s težavami in raje vse delo preložijo na druge, tokrat pravijo, da je to delo redarjev," konča.

Vprašanje lastništva
“Javna površina je po definiciji dostopna vsem in to pod enakimi pogoji. Če pa obstajajo določene omejitve, da nekdo nekaj zagradi, zaklene …, pa ne gre več za javno površino, ampak zasebno. Pri omenjenem primeru je potrebno preveriti lastništvo bloka,“ nam je zatrdil tiskovni predstavnik PU Kranj Leon Keder in dodal, da bodo zadevo preverili in nam pojasnila posredovali v najkrajšem možnem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.