Slovenija
48 ogledov

Imata različne vrednote

null Žurnal24 main
Kandidata. Tudi včeraj so tekla zakulisna lobiranja, koga od njiju bo podprl Mišičev Neodvisen.si.

Za županski fotelj se bosta v nedeljo spopadla dva zdravnika, oba podpirata gostinca, ki sta si “razdelila” Portorož in o katerih kroži vrsta govoric. Peter Bossman trdi, da Vejsilu Hotu v zameno za podporo ni obljubil ničesar. Tomaž Gantar pa v zvezi s prijateljevanjem z Borom Popovičem pravi: “Povejte mi konkretno, kaj je ta gospod od mene dobil v zameno za podporo? V mojem mandatu je dobil na razpisu le lokal Majestic in še ta posel so natančno preiskali kriminalisti.

Kandidata sta si različna po vrednotah, ki jih dajeta na prvo mesto – Gantar prisega na odločnost, Bossman na iskrenost.

Gantar ocenjuje, da SD predvsem govori, naredi pa bolj malo. Bossman bi iz programa nasprotnika uresničil načrt ukvarjanja s piranskimi narkomani.

Peter Bossman. Največja vrednota je za Petra Bossmana iskrenost. Denar se mu zdi pomemben predvsem zato, da lahko zagotovi ustrezno izobrazbo svojim otrokom. Napoveduje, da bo profesionalni župan, v ambulanti bo delal enkrat na teden. Meni, da je od Gantarja drugačen po tem, da je sam človek dialoga in da se kritike ne boji.

 

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pripeljali ste se s skromnim avtomobilom, živite v bloku, več ne gre?
Imam še audija Q7, v bloku živim, ker sem skromen in ker sem večino zaslužka namenil za izobrazbo svojih otrok in investicijam v lastno ambulanto.

Torej niste zadolženi, ker naj bi bili odvisnik od iger na srečo?
Prvič: to je legalen način zabave in drugič: ponavljam, noben odvisnik nisem. Se pa z odvisnostjo od drog ukvarjam kot zdravnik.

Ste prebrali Gantarjev program?
Sem. V njem so zaznali, da je v Piranu problem odvisnosti od drog zelo velik, s tem se bom kot župan zagotovo ukvarjal.

S kom ne boste sklepali koalicije?
Sem za projektno sodelovanje z vsemi, nisem pa prepričan, da velja tudi obratno.

Vas preseneča odpor nekaterih, ker ste temnopolt?
Povsod so ljudje, ki ne marajo drugačnosti, pa naj gre za raso, spolno usmerjenost, religijo ali kaj podobnega. Tako pač je.

Podpira vas Vejsil Hot, a nobeno kosilo ni zastonj.
Jaz gospoda ne poznam osebno. Vsem pa sem povedal, naj v zameno za podporo ne pričakujejo ničesar. Vseeno se bom zavzel, da bodo na projektih, ki jih bomo izvajali, delo dobili 
domačini.

Tomaž Gantar. Njegova največja vrednota je odločnost. Denar mu pomeni predvsem sredstvo za spodobno življenje. Pravi, da nerad izgublja in da raje ne bi bil župan, kot da bi pustil, da ga nekdo vodi. Če ne bo znova izvoljen, bo delal kot zdravnik v Splošni bolnišnici Izola, kjer je 20-odstotno zaposlen tudi zdaj.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

LDS menda pogojuje svojo podporo vaši kandidaturi z obljubo, da boste dopustili širitev Marine, v ozadju pa naj bi bil interes Igorja Pogačarja, prijatelja Katarine Kresal, za nakup Marine.
Nič ne vem o tem ozadju. Podporo lastnika Marine Bojana Petana imam, tako kot podporo drugih lokalnih gospodarstvenikov, na primer Čedomila Vojniča in Marina Antoloviča.

Po čem se razlikujete od nasprotnika?
Da si dober človek, ni dovolj za vodenje občine. V Bossmanovem ozadju je ekipa, ki ni primerna za vodenje občine.

S kom ne boste šli v koalicijo?
Z SD, ker so njihovi interesi bistveno drugačni od mojih. Danes se dobim še z Mišičem iz Neodvisen.si, SDS in DeSUS sta mi že izrekli podporo, za LDS pa še ne vem.

Ste prebrali Bossmanov program?
V njem je polno obljub, za SD pa je že iz preteklosti znano, da je naredila bolj malo.

Ni sporno, da vas financira Boro Popovič, eden od glavnih portoroških gostincev?
On je moj prijatelj in povejte mi, kaj je dobil v mojem mandatu. Na javnem razpisu le lokal Majestic, pa še ta posel so pregledali kriminalisti, ker je bila podana ovadba. Podobno je s 
promenado.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.