Slovenija
13 ogledov

Imela je predhodno bolezen

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Zaradi virusa nove gripe je danes v UKC Ljubljana umrla 43-letna ženska. Imela je predhodno bolezen.

To je že dvanajsta smrt zaradi virusa nove gripe v Sloveniji. V devetih primerih so imeli umrli ob novi gripi tudi kronično bolezen, v treh pa ne.

Vedno več interesa za cepljenje

V UKC Ljubljana se je cepilo 43,8 odstotka oziroma 564 zdravnikov. Za cepljenje se je odločilo tudi 18,4 odstotka diplomiranih medicinskih sester in 9,8 odstotka zdravstvenih tehnikov. Po besedah predstojnika klinike Franca Strleta je 44 odstotkov zdravnikov, ki so se cepili, veliko premalo, glede na splošno populacijo pa je ogromno. V splošnem interesu bi bilo, če bi se cepilo več ljudi, je poudaril. Zato poziva ljudi, naj se cepijo.

Sicer pa zaradi nove gripe v ljubljanskem kliničnem centru zdravijo še nekaj ljudi. Zdravstveno stanje pri 37-letni nosečnici se izboljšuje, dva bolnika, ki sta življenjsko ogrožena, pa sta še na umetnem predihavanju, so med drugim še povedali na redni tiskovni konferenci v UKC Ljubljana.

Zaradi večje ogroženosti nosečnic bodo zdravniki ginekologe znova pozvali, naj se nosečnice cepijo in se tako zavarujejo pred omenjenim virusom.

Spoštujte omejitve!
V UKC Ljubljana ugotavljajo, da se obiskovalci ne držijo predpisov za preprečevanje širjenja pandemske gripe glede omejevanja števila obiskovalcev, na kar nas je opozorila tudi bralka.

Prav zato je strokovna direktorica UKC Ljubljana Brigita Drnovšek Olup napovedala, da bodo prisiljeni v celoti prepovedati obiske, če se obiskovalci ne bodo držali pravil.

Po njenih besedah so poleg tega medicinske sestre, ki obiskovalce opozarjajo na omejitve, deležne nerazumevanja in grdih besed. Kako se omejitev držijo v drugih bolnišnicah, pa v naslednji povezavi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.