Slovenija
128 ogledov

"Imela sem predolg jezik"

“Imam vabilo na razgovor in ožigosano vozovnico za vlak, zaposlitveni dnevnik se Žurnal24 main
Brez službe. Išče novo, a ji zavod ne krije potnih stroškov.

"Preveč sem se vtikovala v nepravilnosti vodstva," odpustitev iz krivdnih razlogov pojasnjuje Andreja Osterc, nekdanja računovodkinja na Osnovni šoli Franca Rozmana - Staneta Maribor; o razmerah na šoli je obvestila tudi občino in računsko sodišče (RčS). "Pobudo smo prejeli januarja, sicer pa neodvisno od te že izvajamo revizijo poslovanja. Končno poročilo bo izdano predvidoma oktobra," pove Nina Furman z RčS.

"Napak je veliko, od preveč plačanih potnih stroškov nekaterim zaposlenim do kupovanja daril za 'občinske dame'. Odvetnik šole je celo ravnateljičin nečak – to je korupcija," meni Osterčeva, ki je na sodišču sprožila tudi spor z delodajalcem; obravnava naj bi bila septembra.

Zdaj je obupana tudi zato, ker ne dobi nove službe, zavod za zaposlovanje pa ji ne povrne potnih stroškov za razgovore, ki jih je imela tudi v Ljubljani in Kopru. "Povrnemo stroške javnega prevoza, če jih prej odobrimo in je tako določeno v zaposlitvenem načrtu," pojasnjujejo na zavodu in dodajajo, da delovno mesto ne sme biti oddaljeno več kot uro in pol vožnje z javnim prevozom.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.