Slovenija
13813 ogledov

"In potem pravite, da niste privilegirani? Nesprejemljivo!"

Zdravko Počivalšek Epa
Poslanka SMC je zatrdila, da je prostore gostilne najela območna obrtna zbornica.

"Zdi se nam nenavadno, da politika organizira sestanke v gostilnah, ki so že štiri mesece zaprte," je v oddaji 24 UR zvečer v odzivu na sestankovanje v gostilni, ki se ga je udeležil minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, dejal Brane Golubović, poslanec LMŠ. Poudaril je, da bi človek z integriteto v takih časih sestanek v gostilni zavrnil, a "na žalost se srečujemo z aroganco oblastnikov". To, da se lahko v gostilnah organizira sestanke, pije in jé, gre po njegovem mnenju za kršenje odlokov in moralno sporno početje.

"Veste kaj ste si privoščili: edino odprto gostilno v Sloveniji. Znotraj nje ste organizirali sestanek, druženje. In potem pravite da niste priviligirani oziroma prvorazredni? Meni je to nesprejemljivo," je bil oster in dodal, da bi lahko sestankovali tudi v prostorih obrtne zbornice. Gostilne namreč po njegovih besedah niso prostor za sestanke, temveč prostor za druženje.

Zdravko Počivalšek odziv Slovenija Počivalšek s pikro izjavo nad očitke poslanca

Mojca Žnidarič, poslanka SMC, ki je sestanek organizirala, pa je dejala, da se vsi v SMC držijo vseh odlokov in ne želijo dajati slabega zgleda, a dodala, da popolnoma razume ogorčenje ljudi, "medtem ko gledajo nepreverjene medijske prispevke". Na poslovnem sestanku namreč po njenih navedbah ni bilo kosila, ne glasbe in ne žabjih krakov. "Bil je izveden poslovni sestanek, utemeljen, dovoljen in zakonit," je poudarila. Opozorila je, da je zdaj gospodarsko okrevanje ena izmed prioritet, prav tako turizem, zato je treba tem temam posvetiti več pozornosti. Na sestanku pa so bili po njenih navedbah prisotni tudi drugi obrtniki, ki so ministra seznanili s svojimi predlogi za okrevanje. 

Na vprašanje, zakaj so morali sestankovati ravno v gostilni, je poslanka odgovorila, da je prostor najela območna obrtna zbornica, saj da so ministru želeli predstaviti destinacijo, omenjena gostilna pa je ravno "biser med temi vinogradi"

Počivalškovo sestankovanje v gostilni sicer preiskuje tudi inšpektorat.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 23
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 13:18 10.februar 2021.

    Že od začetka je bilo jasno, da za B2B transakcije ni omejitev. Zakaj potem to razburjenje? Saj pred novim letom so vsi s.p.-ji tudi kupovali okraske v Merkurju na račun podjetja pa se ni nihče obregnil v to. In poslovni ...prikaži več najemi koč v Kranjski gori? Takšna so pač pravila. Vsak si lahko registrira podjetje.

  • kapibara 12:16 10.februar 2021.

    Počivavšek reci jim kultni rek od Štera: Pejte v hurac..

  • Friderik1950 11:32 10.februar 2021.

    Ne vem, verjetno gre za ambient. Ni naključje, da se veliki posli sklepajo v gostilnah. Ne na zadnje je bila tudi Slovenija spočeta v gostilni.