Slovenija
103 ogledov

Incident na meji v Hotizi

Neprimerne besede in ravnanje policistov na mejnem prehodu Hotiza.

"Daj dokumente"

"Pustite me, pustite me, sem rekel. Sem videoreporter, v zapor boš šel."

"Daj dokumente!"

"Prijavil te bom!"

"Tu sedi in miruj."

"Nisem psihopat, sem normalen, to ni živalski vrt."

"Tišina, tišina. Če ti jaz pravim tiho, boš tiho. Tiho. Te potegnem tak ven, da v šumo zletiš."


To je le del pogovora med policisti in moškim, ki se predstavi kot videoreporter. Sledi plaz neprimernih besed in ravnanj. Eden od policistov se na mlajšega moškega spravi tudi fizično.

Incident je bil posnet v sredo na mejnem prehodu Hotiza. Težava nastane, ker moški nima 80 centov, kolikor bi moral plačati za potrebno listino.

Moški policistu pravi, da je terorist, ker ga je udaril. "Kdo je terorist, budalo jedna," pa je bil odziv policista. Opozarja jih, da naj pazijo, kaj govorijo. "Kdo je fašist? Kdo je fašist?" vzroji policist, v ozadju je slišati njegovo kolegico, ki ga miri. Na koncu zavrnejo vstop in ga preusmerijo na Petišovce.

Poteka preiskava

Po poročanju strani sobotnainfo.com naj bi bil avtor posnetka Gábor László Rácz, ustanovitelj organizacije za zaščito in pravico katoličanov Mednarodna Antifašistična Organizacija. Portal še poroča, da so na Policijski upravi Murska Sobota seznanjeni z dogajanjem in so uvedli preiskavo.

Komentarjev 66
  • Sandi Miladić 03:38 17.julij 2013.

    Mislim vi pa znate zadet direkt v prazno! bravo! morem rečt da ste razumeli poanto točno tako dobro kot znam jaz pisati in govoriti japonsko in to je nič!!!

  • Sandi Miladić 03:35 17.julij 2013.

    MDMA?? Na čemu ste?

  • Sandi Miladić 03:34 17.julij 2013.

    LSD?