Slovenija
23 ogledov

Info Tv odpušča na veliko

Vladimir Vodusek 1 BOBO Žurnal24 main
Redno zaposleni na Info Tv dobili odpoved. Vodušek: To je del racionalizacije ob prisilni poravnavi.

Toliko, kot imamo denarja, toliko si lahko privoščimo. Hočemo priti na pozitivno poslovanje, kar smo dosegli že prejšnji mesec. V skladu s tem smo morali potegniti nekatere poteze. Nikogar nismo odganjali.
Vladimir Vodušek

Znano je, da je Info Tv pod vodstvom glavnega izvršnega direktorja Vladimirja Voduška v prisilni poravnavi, velike težave pa naj bi bile tudi znotraj same hiše.

Kot smo izvedeli, so sredi prejšnjega meseca vsi, ki so bili na Info Tv redno zaposleni, dobili odpoved. Vodušek jim je v zameno ponudil zaposlitev preko avtorske pogodbe na Novi Info Tv, ki jo je ustanovil 6. julija. Ker so se zaposleni uprli, je ponudil, da jih zaposli za minimalno plačo, nekateri izmed 22 odpuščenih so to sprejeli. Tisti, ki so že prej delali preko avtorske pogodbe, ostajajo na Info TV.

"V načrtu finančnega poslovanja ob prisilni poravnavi smo predvideli tudi racionalizacijo stroškov na področju dela. Nekateri so se odločili, da bodo še naprej sodelovali z Info TV, drugi pa, da ne bodo več sodelovali. Vsi so imeli možnost sodelovati v ustvarjanju programa. Ključni kadri so ostali, dobili smo tudi nekaj novih sodelavcev," na navedbe odgovarja Vodušek.

Info Tv je v prisilni poravnavi. Konec prejšnjega meseca je upravitelj prisilne poravnave Valter Stepan sodišču predlagal, naj gre insolventna Info TV raje v stečaj, saj je izguba dvakrat višja, kot jo predvideva načrt reorganizacije. Takrat je Vodušek zatrjeval, da številke ne držijo, da je poslovanje pozitivno in da Info Tv ne bo šla v stečaj.

Kako do plač in regresa?
Del odpuščenih se je odločil, da bodo do svojega denarja prišli po pravni poti. Vodušku so tako preko odvetnice postavili rok, do katerega jim mora nakazati vse zaostale plače in še lanski regres. Če obveznosti ne bodo poravnane, Vodušku žugajo s kazensko ovadbo.

"Vse obveznosti, ki jih imamo do bivših zaposlenih, bomo poravnali v roku, ki smo ga določili. Vse obveznosti, ki ne spadajo v prisilno poravnavo, bodo poravnane," zagotavlja Vodušek. "Lahko pa rečem, da so imeli nekateri relativno visoke dohodke, ki jih nimajo niti na nacionalni televiziji niti na POP TV. Mogoče pa je kdo tako dober, da si ga v tem trenutku ne moremo privoščiti."

Z večino imamo dobre odnose in bomo z nekaterimi obnovili sodelovanje.
Vladimir Vodušek

Kričanje in grožnje
"Če je kdo izvajal kakšen mobing, so ga izvajali tisti, ki so se v tem trenutku drugače odločili, nikakor pa ne vodstvo družbe," Vodušek odgovarja na navedbe, da naj bi bili zaposleni predvsem v zadnjem času podvrženi mobingu. Vrstili naj bi se različni pritiski, ki so se še stopnjevali med stavkami.

Te so bile izpeljane tako, da je bil minimalni program vedno zagotovljen, Vodušek pa da jim je v času stavke grozil z odpuščanjem, vse skupaj pa je bilo pospremljeno s kričanjem. "Mislim, da so se vsi dobro počutili. Nekateri, ki so delali za nas, si želijo priti nazaj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.