Slovenija
21 ogledov

Inšpekcija zapečatila Merkur

Merkurjev center na robu prestolnice je zapečaten, ker manjka dovoljenje o pravi Žurnal24 main
Inšpektorji so v družbi policistov danes zaprli komajda odprti Merkurjev trgovski center v ljubljanskih Vižmarjih. Presenečeni Merkur razlaga, da je žrtev spora med podizvajalci.

Na Merkurjevem centru na koncu Celovške ceste v Ljubljani od danes visijo pečati in obvestila inšpektorata, da je objekt zaprt, dokler Merkur ne priskrbi izvršilnega uporabnega dovoljenja. Center so odprli pred desetimi dnevi, inšpekcija pa je 1. oktobra družbo pozvala, naj center zapre. Ker se to ni zgodilo, so ga danes zapečatili.

V Merkurju priznavajo, da so objekt odprli brez tega dovoljenja, saj jim je izvajalec del Gradis vse do zadnjega obljubljal, da jim bo pravočasno dostavil vse potrebna dokazila. Za objekt namreč manjkajo evidenčni listi, ki dokazujejo, kam je bil odložen gradbeni material iz izkopa, vse ostala dokazila, tudi o varnosti in ustreznosti center ima.

Napis, ki bo jutri pričakal nakupov željne ljudi in zaposlene. © Anže Petkovšek

 

Izvajalec ni plačal podizvjalcu
Izkop je po Merkurjevi razlagi izvajal Gradisov podizvajalec Betonal, ker pa plačila za delo ni dobil, tudi evidenčnih listov ni dostavil. V Merkurju poudarjajo, da so vse svoje obveznosti do Gradis Skupine G poravnali in da so žrtev spora med izvajalci del.

Zahtevali bodo povrnitev stroškov
Rok Istenič,
predstavnik za odnose z javnostmi iz Merkurja, je za Žurnal24 pojasnil, da so presenečeni nad rigoroznim ukrepom inšpekcije in upajo na kar najhitrejšo ureditev spora in vnovično odprtje centra.

Istenič je povedal, da se še vedno trudijo obvestiti 80 zaposlenih v centru, naj jutri ostanejo doma. V družbi bodo od Gradisa zahtevali tudi povrnitev izgubljenih dohodkov, saj poudarjajo, da so v odprtje objekta in spremljajoče oglaševalske akcije vložili veliko denarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.