Slovenija
491 ogledov

Inšpekcije na OŠ Bežigrad

Za podatke o porabljenih sredstvih za najem odvetnikov ali pravno svetovanje smo Žurnal24 main
Bivanje ravnateljice OŠ Bežigrad Nataše Centa z župnikom ni sporno, zato pa inšpekcije iščejo nepravilnosti na šoli.

“Gospa je v stanovanju prespala mogoče dvakrat. Stanovanje je bilo večinoma  prazno,” se nam je po objavi članka Osnovnošolska napaka oglasila soseda občinskega stanovanja, ki ga je imela v najemu ravnateljica  Osnovne šole Bežigrad Nataša Centa. Kot smo že pisali, naj bi živela z župnikom v Križah pri Tržiču. Bralko je prizadelo, da so njeno mamo za isto stanovanje leta 1994 zavrnili, saj “morajo paziti, komu dajo stanovanje, da ga ne uporabi za kako podjetje”.

 

Župnik online

Splet. Na www.zupnija-krize. org/krizki_zvon_2007_20.htm je zahvala župnika, da so ju z Natašo dobro sprejeli.

RKC. Ljubljanska nadškofija odgovarja, da zakonodaja ne pogojuje dejavnosti ravnatelja izven šole.

Težko dokazati
Direktorica Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana Jožka Hegler je povedala, da gre pri neuporabi stanovanja za kršitev najemne pogodbe. “Neuporabo je na sodišču težko dokazati, saj se ljudje nočejo vtikati v tuja življenja in praviloma nočejo pričati,” je dodala Heglerjeva. Centova je imela sicer v najemu 29,3 kvadratnega metra veliko garsonjero z najemnino 102,29 evra na mesec, ki ji jo je Mestna občina Ljubljana dodelila leta 1994 zaradi 36 kilometrov oddaljene službe.

Odvetniki in mobing
Po objavi nepravilnosti v zvezi s stanovanjem pa sta nas dva bralca obvestila o domnevno nesorazmernih sredstvih Osnovne šole Bežigrad za najemanje odvetnikov. Od 19. marca namenskost teh sredstev preverja proračunska inšpekcija, so potrdili na ministrstvu za finance. Izredni inšpekcijski pregled je januarja opravil tudi inšpektorat za delo. Mobinga na šoli ni ugotovil, je pa odredil sprejetje ustreznih ukrepov. Tako je reprezentativni sindikat SVIZ na šoli 23. marca podpisal dogovor o preprečevanju in odpravljanju posledic mobinga v družbi.

Nekoga bodo menjali
Župan Zoran Janković je 6. aprila napovedal, da namerava zamenjati enega od ravnateljev osnovnih šol. Na vprašanje, za koga gre, na MOL odgovarjajo: “Kolikor nam je znano, nobeden od svetov javnih zavodov ne vodi postopka razrešitve ravnatelja, poteka pa kar nekaj rednih razpisov.” Tako bo šele ob zaprosilu za mnenje, ki ga potrebuje svet šole, znano, ali dotični ravnatelj kandidira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.