Slovenija
5412 ogledov

Inšpektorji bodo pregoreli. 116 tisočakov le zaradi kršenja PCT pogoja.

PCT pogoj Profimedia
Tako inšpekcijski organi kot policija imajo te dni polne roke dela z nadzori ukrepov zoper širjenje novega koronavirusa.

Različni inšpekcijski organi so od 15. do vključno 21. novembra izrekli 81 prekrškovnih sankcij, 231 opozoril po zakonu o prekrških in 433 upravnih ukrepov. Izdali so tudi dve odločbi o prepovedi dejavnosti. Skupna vrednost izrečenih glob je znašala 134.800 evrov, od tega so bile globe zaradi nespoštovanja PCT-pogoja izrečene v vrednosti 116.400 evrov, so sporočili po današnji seji vlade.

Zdravstveni inšpektorat je opravil 783 nadzorov, izrekel pa 32 prekrškovnih sankcij, štiri opozorila po zakonu o prekrških in pet upravnih ukrepov.

Policija pa je od 16. do 22. novembra prejela 55 prijav o kršitvah vladnih omejitev, pri tem pa izrekla 43 opozoril ali ukazov po zakonu o pooblastilih policije ali zakonu o nalezljivih boleznih.

Napotitev v karanteno na meji

Na meji so policisti vročili 342 izjav o napotitvi v karanteno na domu. V 32 primerih so osebe zavrnile podpis izjave in je policija njihove podatke posredovala ministrstvu za zdravje za izdajo odločbe o karanteni na domu. 

Glede na državo prihoda je bilo največ napotitev v karanteno na domu izročenih za osebe, ki so pripotovale iz Bosne in Hercegovine (204), Hrvaške (54), Kosova (35) in Nemčije (16). Na mejnih prehodih in kontrolnih točkah je policija zavrnila 22 oseb, ki niso izpolnjevale pogojev za vstop ali tranzit prek Slovenije, piše v sporočilu pop seji vlade.

Ponarejena PCR potrdila

Na mejnih prehodih so policisti obravnavali tudi pet primerov izkazovanja s ponarejenimi potrdili PCR in dva primera izkazovanja s ponarejenim potrdilom o prebolevnosti oziroma sume storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin. 

V notranjosti države so obravnavali en primer poskusa preslepitve s podajanjem podatkov za drugo osebo pri izvedbi cepljenja proti covidu-19 oziroma za sum storitve kaznivega dejanja overitve lažne vsebine.

Digitalno covid potrdilo Pandemija Svet Nov predlog glede covidnega potrdila

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 17
 • suineg7878 06:50 26.november 2021.

  Kazni se ne plača. Nato se vloži zahteva za varstvo zakonitosti. Game over.

 • Slavko Krizman 23:03 25.november 2021.

  za njihovo plačo se grem za stalno jaz pregorevat namesto njih...tudi ob sobotah in nedeljah..

 • Avatar DvaPlusDvaJe4
  DvaPlusDvaJe4 22:11 25.november 2021.

  Zakaj ne date vsem ta potrdila če želite vse kontrolirat. Virus je slab izgovor za diktaturo. Sicer pa že imamo osebno številko, davčno, bančno, zdravstveno. Saj je lahko to ta koda. Tudi vse že imate o nas. Brezvezno teženje. Pač ...prikaži več tolčte inflacijo na naše prihranke in printajte. Bomo tako brez vsega ostali in že tko delamo zastonj.