Slovenija
2112 ogledov

Inšpektorji zaprli stojnice na Pogačarjevem trgu

Veseli december v Ljubljani Profimedia
Zaprli so vse štiri stojnice s hrano.

Finančni inšpektorji so zaprli stojnice s hrano in pijačo na Pogačarjevem trgu. Inšpektorji so najemnike obiskali že včeraj, opozorili so jih na kršitev odloka in napovedali, da se bodo danes vrnili in jim napisali globo, če bodo stojnice spet odprte. Napoved so uresničili in vse štiri stojnice s hrano zaprli, poroča N1.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je za Radio Slovenija dejal, da je vlada naredila vse, da gostincem omogoči normalno poslovanje. Gostinci namreč lahko strežejo hrano in pijačo gostom, ki sedijo. Počivalšek je še dejal, da so storili veliko, da se "ta glavni del dejavnosti ohrani". Ob tem je pozval k spoštovanju odlokov, ki jih je sprejela vlada.

Kot je znano, vlada je v petek sprejela odlok, ki prepoveduje prodajo hrane in pijače na stojnicah božičnih sejmov. Direktor Ljubljanskih parkirišč in tržnice Andrej Orač pa je včeraj sporočil, da je na Pogačarjevem trgu v Ljubljani mogoča tržnična prodaja, tudi gostincem.

odprta kuhna Slovenija Janković našel način za prodajo kuhančka

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 23
  • PaPajapopi 08:07 10.december 2021.

    In diktatura SE NADALJUJE. Opozicija pa še kar naprej molči in ne ukrepa.

  • Avatar jate
    jate 05:49 10.december 2021.

    kar lepo nas jebejo še naprej,ampak vrhunec orgazma sreče bomo doživeli mi aprila na volitvah...kar naj si dajo duška čas se jim izteka

  • Avatar Finnaliona
    Finnaliona 00:54 10.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m