Slovenija
3248 ogledov

Prvo sporočilo Nike Kovač po mesecu strahu

referendum o zakonu o vodah Saša Despot
V pričakovanju izidov današnjih referendumov.

Nika Kovač v prvi izjavi za medije: "Velika volilna udeležba nas je presenetila in razveselila. Pokazala je, da v Sloveniji živimo solidarni, strpni ljudje. Raznoliki. Volimo različne stranke, opravljamo različne poklice. Skupna pa nam je želja po javnem dobrem, mehanizimih solidarnosti."

Pred tem je Kovačeva za STA povedala, da iskreno ne ve, kaj se bo danes zgodilo. "V inštitutu smo nenehno poudarjali, da nas je iskreno strah te nedelje, da to ni referendum za čisto pitno vodo, da so ljudje utrujeni. Volilna udeležba po četrti uri je boljša, vse misli upiramo na to, da bi na te referendumu uspeli. Gre za demokratično družbo, za zaščito delavk in delavcev RTV in tudi za vprašanje o tem, ali bomo živeli v prijaznem svetu ali v svetu, ki mu vlada zloba." 

Po državi se je ob 19. uri zaprlo nekaj več kot 3000 volišč, na katerih je skoraj 1,7 milijona volivcev lahko oddalo glas na referendumih o zakonih o vladi, o RTVS in o dolgotrajni oskrbi. Volilni odbori bodo začeli šteti glasovnice, delne neuradne izide pa bodo sproti objavljali na spletni strani DVK. Prve izide je pričakovati po 20. uri.

volitve Slovenija Slovenija Nekdanji novinar Nove24 je glasoval "proti Janši" Predsedniške volitve Slovenija Presenečenje, volilna udeležba je zelo visoka

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Antikrist1
    Antikrist1 18:33 28.november 2022.

    Bravo Nika! Skupaj bomo zjebali janšistično diktaturo, ker po 32 letih še vedno ne vedo, kaj je demokracija!

  • Avatar MS
    MS 10:20 28.november 2022.

    NX11, Ta "kokoš" vašemu "petelinu" zelo uspešno pomaga na njegovi nezbežni poti proti smetišču zgodovine!

  • Avatar torolino
    torolino 20:36 27.november 2022.

    Kiblflajš je nevladnica, ki jo plačuje vlada. Potem pa razumi nevladnica🤔