Slovenija
3076 ogledov

Inštitutu 8. marec uspelo v enem dnevu

Nika Kovač osebni arhiv
Inštitut 8. marec je v sredo, ko je začel teči rok za zbiranje podpisov volivcev v podporo predlogu zakona za zmanjšanje neenakosti in škodljivih posegov politike, že zbral več kot 5000 podpisov, potrebnih za začetek zakonodajnega postopka, so sporočili z inštituta.

Na inštitutu so predlog zakona, ki ga podpirajo tudi opozicijske stranke LMŠ, SD, Levica in SAB ter neparlamentarna stranka Gibanje Svoboda, v parlamentarni postopek vložil pred dvema tednoma.

V sredo so organizirali zbiranje po vsej državi, njihov cilj pa je zbrati 60.000 podpisov. "Želimo pokazati, da nam ni vseeno. Želimo odpraviti škodljive spremembe trenutne oblasti ter pokazati, koliko nas je, ki se za to borimo," je v današnjem sporočilu za javnost poudarila članica programskega odbora Inštituta 8. marec Maja Koražija.

Ob tem so na inštitutu izpostavili, da so od začetka zbiranja podpisov deležni pritiskov s strani oblasti. Predstavniki koalicije namreč trdijo, da je zbiranje podpisov nezakonito, ker da je del neprijavljene predvolilne kampanje. Inštitut je v zvezi s tem dobil tudi poziv za pojasnila od inšpektorata za notranje zadeve. Članica programskega odbora Neža Dvorščak je v današnjem sporočilu navedla, da niso stranka in da nimajo predvolilne kampanje.

Sicer pa je inštitut skupaj s Sindikatom taksistov ta teden predstavil aplikacijo, preko katere bodo lahko tisti, ki težko pridejo do volišč, poiskali solidarnostne prevoze taksistov in drugih. V tej luči začenja akcijo iskanja za to pripravljenih prostovoljcev.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 18
  • Naklonsky 14:34 04.april 2022.

    Danes imajo levaki dan žalovanja - na Madžarskem je zmagal Orban. Zato si patološko želijo zmage na volitvah. Zato ves bes in jeza na levakov - bliže volitvam, težje jim bo. Toda kaj, ko se jim sanje sesuvajo v prah. ...prikaži več Edina rešitev, čupavi dečko, ni sposoben predstaviti ene same pametne točke volilnega programa, ki ga še vedno iščejo, pripravljajo, usklajujejo... vedo samo to, da naj bi zmagali... he he paranoja deluje!

  • bljitva 20:56 03.april 2022.

    priviligirana kaviar socalistka nam bi rada pamet solila in spreminjala zakone??...sam sterat to gamad komunajzarsko u tri pizde materine po hitrem postopku... vsem tem potomcem partijskih družin bi bilo treba zakonsko prepovedat vključevanje v slovensko politiko.

  • Mla Den 20:22 03.april 2022.

    Komentarji zelo dobro odražajo nivo janšistične kulture.