Slovenija
15 ogledov

Internet je v domeni deklic

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Raziskava MOSS je pokazala, da med najmlajšimi uporabniki v starosti od 10 do 14 leta prevladujejo deklice, ki splet tudi bolj aktivno uporabljajo.

Delež deklic med najmlajšimi uporabniki znaša 59 odstotkov, te pa skupaj opravijo skoraj milijon spletnih obiskov več kot dečki, v povprečju pa porabijo skoraj uro več časa na mesec za brskanje po spletu.

Mesečno na spletu deklice tako preživijo šest ur in 38 minut, dečki pa le 5 ur in 44 minut in se za razliko od dečkov malce dlje tudi zadržijo na posamezni strani. Uporaba spleta med otroci v starosti od 10 do 14 let je na splošno zelo razširjena, saj se med uporabnike uvršča kar 92 odstotkov vseh v tej starostni skupini.

Otroci na spletu največ iščejo vsebine kot so spletne igrice, risanke, glasba in filmi, se z vrstniki povezujejo v socialna omrežja, splet pa uporabljajo tudi pri reševanju domačih nalog in za pripravo raziskovalnih nalog. Večina pa jih do spleta dostopa od doma, kar staršem omogoča, da lažje nadzorujejo, kaj njihov podmladek išče na internetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.