Slovenija
87 ogledov

Inženirske glave bodo letele

Danilo Grašič Dagmar Komar Marko Golob Nik Rovan
Neuradno. AUKN hoče menjati upravo DRI.

Nadzor. Uprava agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) z Dagmar Komar na čelu je včeraj svetu AUKN poročala o delovanju vodstva družbe DRI. Do zaključkov niso prišli, saj bodo razpravo nadaljevali na naslednji seji. Neuradno pa naj bi za vsem skupaj stala želja po menjavi Rajka Siročiča na čelu ene od ključnih družb na področju prometne 
infrastrukture v državi.

AUKN je obmolknila

AUKN na naše vprašanje, ali želijo res odstaviti Siročiča, ker naj ne bi ugajal določenim lobijem, niso odgovorili. Sporočili so le, da so razpravljali o “načinu dosedanjega vodenja in nadzora nad družbo DRI”. Ker so poudarili, da so ob tem “izpostavili tudi druge možnosti okrepitve teh funkcij”, je mogoče sklepati, da z delovanjem Siročiča niso zadovoljni. AUKN bo do naslednje seje sicer dopolnila oceno primernosti dosedanjega upravljanja družbe, pri čemer naj bi “upoštevala razvoj družbe in dinamiko delovanja v poslovnem okolju”. DRI bo v prihodnje ključen predvsem, če bo država povečala vlaganja v železniško infrastrukturo, že zdaj pa je največje inženirsko in svetovalno podjetje v Sloveniji. Trenutno sta njihova bolj razvpita projekta predor Markovec ter železniška proga med Divačo in Koprom. Siročič je bil pred leti sicer predsednik uprave Darsa.

Komentarjev 1
  • housemd 18:53 09.december 2011.

    Kakšne so naloge AUKn. JA med drugim da kadruje, saj za to so plačani, da tudi to počnejo. Ste pa tud loleki. Ne vem a so novinarji pri nas res tako ozki, saj človek se prav zamisli nad tem ubogim ...prikaži več stanjem. In drugo, če ga želijo rezati, če bi to seveda bilo res, potem je že nekaj narobe z njim, glede na to, da so ga sami nastavili. Veste kakšno sranje je pri nas, da tudi tisti, ki so želeli AUKN za neodvisnost, ga lahko jutri zaprejo. Ampak takšno stanje je vsepovsod, poglejte kdo reže kruh policiji, inšpekcijam, sodišču, ja če so lačni, potem verjetno ne bodo delal.