Slovenija
2776 ogledov

Irena Majcen je po štirih letih le našla kandidata za vodenje Triglavskega narodnega parka

Irena Majcen
1/2
Anže Petkovšek
Ministrica za okolje Irena Majcen je vladi predlagala imenovanje direktorja Triglavskega narodnega parka (TNP).

Koga predlaga, na ministrstvu ne razkrivajo, a skoraj zagotovo ni predlagala v postopku izbire najbolje ocenjene kandidatke.

"O predlogu za imenovanje nimam nobene informacije," nam je po elektronski pošti odgovorila Nataša Šalaja, ki ji je svet zavoda dal pozitivno mnenje z devetimi glasovi proti trem, medtem ko drugi kandidat Janez Rakar na predstavitvi menda ni znal odgovoriti na najbolj osnovna vprašanja, komisija na ministrstvu pa je njegovo vizijo ocenila kot le delno ustrezno. Kljub temu ga je vlada na predlog ministrice Irene Majcen (oba sta člana Desusa) konec julija za pol leta imenovala za vršilca dolžnosti. V petek sem mu izteče mandat vršilca dolžnosti.

"Postopek izbire direktorja TNP je v zaključni fazi, saj je Ministrstvo za okolje in prostor vladi že poslalo gradivo za imenovanje direktorja TNP. Več informacij o tem bomo lahko podali po obravnavi na seji vlade, predvidoma ta četrtek," so povedali na ministrstvu.

Na naše izrecno vprašanje, kaj konkretnega so v zvezi z iskanjem direktorja naredili po imenovanju vršilca dolžnosti, niso odgovorili. Ko smo o tem konec oktrobra zadnjih pisali, niso storili ničesar

Predvidoma v dveh mesecih naj bi bile razpisane volitve, če bo kdo v četrtek imenovan za direktorja, bio direktor skoraj ves mandat prihodnje vlade. Razpis za direktorsko mesto TNP je bil sicer objavljen že 20. februarja lani. Triglavski narodni park je brez direktorja že od leta 2013, ves čas ga vodijo vršilci dolžnosti.

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • miki1234 08:11 25.januar 2018.

    TNP rabi rdirektorja LOL

  • Avatar Leon
    Leon 14:51 24.januar 2018.

    In skladno z EKO razmišljanjem in BIO moralo ..............zemlja bo skrila vse grehe in napake .

  • Marjan Kos 14:18 24.januar 2018.

    Je iskala primernega žlaktnika in za njega šparala delovno mesto.