Slovenija
18579 ogledov

Išče se Piccollo: "Ni boječ, ampak malo popadljiv"

Piccollo Špela Kastelic: Piccollo
"Moj Piccollo je včeraj odšel iz hiše, čakamo ga in iščemo. Živimo v Sostrem. Ni običajen muc," je na svojem Facebook profilu zapisala skrbnica Špela Kastelic.

"Piccolo je velik na pol divji muc, ki se prehranjuje le s surovim mesom. Je nor na hrano, ko jo vidi začne pihati, da to hrano čimprej dobi. Lahko tudi skače," je za Žurnal24.si povedala zaskrbljena skrbnica. Opozarja, da želi Piccollo imeti hrano takoj, ko jo zagleda v roki: "Ni nevaren, če se mu jo takoj da." 

Pravi, da se ob srečanju ne bo pustil ne prijeti in ne božati. Piccolo ima pet let, sama ga je dobila komaj pred enim letom iz Avstrije, "saj tovrstni mački tam niso dovoljeni." V Sloveniji je ta pasma dovoljena, Piccollo je tudi čipiran. 

Piccollo | Avtor: Špela Kastelic: Piccollo Špela Kastelic: Piccollo
 "Bivši lastnik me je prosil, če ga lahko imam jaz. V tem letu sva se navezala, tako da se mi pusti božati in je do mene prijazen. Vendar ko vidi hrano, se mu zmeša," opisuje. 

Piccolo ima približno 15 kilogramov in je pasme Savannah f1. Gre za hibridno mačko, ki je križana z divjo afriško mačko serval in domačo mačko, najpogosteje siamko.

Če ste ga videli, pokličite Špelo na spodnjo številko, ne poskusite pa ga božati ali prijeti. "Če ga bo kdorkoli videl, se ga lahko s hrano umiri in nekam zapre. Tako jaz računam, da bi se ga dalo ujeti," pojasnjuje Špela. Ob tem pa ne pozabite na njeno opozorilo, da želi videno hrano dobiti takoj in lahko zanjo tudi skače.

Če ste Piccolla videli, jo pokličite na telefonsko številko 041 387 768.  

Piccollo | Avtor: Špela Kastelic: Piccollo Špela Kastelic: Piccollo

anja.scuka@zurnal24.si