Slovenija
97 ogledov

Iščejo direktorja

Bojan Kekec je bil na Komunali najprej 12 let šef vodovoda, nato štiri leta tehn Žurnal24 main
Iz dolenjske izdaje. Komunala. Kekec, ki se mu izteka mandat, upa, da bodo upoštevali tudi stroko in ne le politike.

Bojanu Kekcu, direktorju Komunale Novo mesto, se 1. marca izteče mandat, zato je nadzorni svet že objavil razpis za to delovno mesto, ki je bilo v preteklih mandatih skoraj vedno povezano v vladajočo politično opcijo v občini.

 

7 članov ima nadzorni svet Komunale Novo mesto, ki imenuje direktorja, trije so iz mestne občine.

Kekec se, kot nam je povedal, na razpis namerava prijaviti. Enako vprašanje smo želeli zastaviti tudi Jožetu Kobetu, še nekaj dni nazaj direktorju občinske uprave, čigar ime je najpogosteje slišati v pogovorih o možnih kandidatih za to mesto, a se na naš telefonski klic ni odzval.

 

Politika ali stroka
Kekec, kot pravi, že pripravlja program za nov mandat. "Ključne naloge, ki sem si jih zadal pred štirimi leti, so opravljene, kar kaže na to, da je bil program zastavljen realno in takšnega nameravam pripraviti tudi zdaj," je pojasnil Kekec.

O tem, ali bo na njegovo kandidaturo vplivalo tudi pred- in povolilno dogajanje v mestni občni, Kekec meni: "Župan bo tu na preizkusu, na katerem se bo pokazalo, ali to delovno mesto ocenjuje kot kadrovsko zadevo iz koalicijske pogodbe ali pa da tudi kaj na stroko."

Direktorja Komunale sicer izbira sedemčlanski nadzorni svet, ki ga sestavljajo trije predstavniki mestne občine, dva predstavnika ostalih sedmih občin družbenic in dva predstavnika delavcev. Svet županov da k imenovanju direktorja mnenje, a za nadzorni svet to ni zavezujoče.

Dozdajšnji direktorji
Med zadnjimi direktorji novomeške Komunale so bili: Marjan Kelvišar v času župana Francija Koncilje, Borut Novak v času županovanja Antona Starca ter Alojz Muhič pod županom Boštjanom Kovačičem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.