Slovenija
13 ogledov

Iščejo dodatna sredstva

Pri izvajanju projekta se je pokazalo, da je trasa vodovodov daljša od predviden Žurnal24 main
Belokranjski vodovod. Projekt dražita daljša trasa in vnovično asfaltiranje.
Nastale težave rešujemo na rednih tedenskih koordinacijah.
Polona Kambič, županja Občine Semič

V idejnem projektu za trajnostno oskrbo prebivalstva s pitno vodo in varovanje vodnih virov Bele krajine so bile nekatere dolžine vodovodov drugačne, kot se kažejo zdaj, pri izvedbi, je povedala semiška županja Polona Kambič. Skladno s tem bodo morale belokranjske občine iskati dodatne vire financiranja.

Viri financiranja
Kot je dejala črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič, občine same dodatnih kilometrov vodovodov glede na svoj prihodek ne bodo zmogle. "Da bi lahko oskrbo s pitno vodo omogočili v doglednem času, bomo vire sofinanciranja iskale na ministrstvu za okolje in prostor ter v različnih skladih," je pojasnila.

12 milijonov cenejši
Projekt
. Najprej je bil ocenjen na okoli 35 milijonov evrov, pri izbiri izvajalca pa je vrednost padla na 23 milijonov. Namena projekta sta celovita ureditev oskrbe z vodo ter ureditev odvajanja in čiščenja odpadnih voda v Beli krajini. Koordinatorica je Občina Metlika.

Vračanje v prvotno stanje
Projekt draži tudi vnovično asfaltiranje delov, ki so bili prekopani zaradi menjave ali napeljave cevi, je razložila metliška županja Renata Brunskole.

"V Občini Metlika smo morali letos že v prvi fazi nameniti 150 tisoč evrov za asfaltiranje tistih odsekov, kjer so bili asfalti rezani in jih je bilo treba vrniti v prvotno stanje," je izpostavila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.