Slovenija
40 ogledov

Iščejo stanovanja za ogrožene

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Študenti. Poleg hiše za tiste v stiski so v načrtu še stanovanja z nižjo najemnino.
Poziv. Zavod Študentska svetovalnica vloge lastnikov stanovanj, ki nameravajo sodelovati pri projektu, zbira do 28. aprila. Pogodbe bodo podpisali za dve leti.
 

Ljubljana. Za socialno ogrožene študente namerava Zavod Študentska svetovalnica urediti mrežo stanovanj. Vse lastnike stanovanj na območju Ljubljane zato pozivajo k sodelovanju pri projektu brezplačnega opremljanja, v sklopu katerega bodo v zameno za znižano najemnino za študente v stiski njihova stanovanja prostovoljci zastonj preuredili in opremili.

Do pohištva z donacijami
Stanovanja lastnikov, ki bodo sodelovali pri projektu, bodo študentom na voljo za 60 odstotkov nižjo najemnino glede na povprečno tržno ceno zadnjega tromesečja ob podpisu pogodbe. Najeli jih bodo lahko študenti z veljavnim statusom Univerze v Ljubljani, ki niso starejši od 26 let. Tako najemodajalce kot najemnike bodo izbrali po točkovniku svetovalnice.

Stanovanja bodo opremili s pohištvom, ki ga bodo dobili prek javnih pozivov in z donacijami, je povedal Marko Orel, koordinator projekta Brezplačno opremljanje stanovanj, in dodal, da bodo nekatere kose tudi obnovili. Enako so opremili tudi študentsko hišo SRCe, v kateri že biva deset socialno ogroženih študentov, novi projekt pa je njena nadgradnja.

Kdaj bodo stanovanja na voljo, je po Orlovih besedah odvisno od odziva lastnikov in pohištva, ki ga bodo v svetovalnici dobili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.