Slovenija
163529 ogledov

Iskalna akcija uspela, ob štirih zjutraj so ga našli bosega

Iskalna akcija 13-letnika z Bleda, iskanje PU Kranj
Policisti so se zopet izkazali!

Včeraj je na območju Policijske uprave Murska Sobota potekala obsežna iskalna akcija, ki pa je imela srečen konec. Policisti PU Murska Sobota so bili namreč včeraj malo čez 1. uro obveščeni, da svojci že od 26. julija od 17. ure pogrešajo 87-letnega moškega iz območja Policijske postaje Gornja Radgona. Dejali so še, da moški težje hodi in ne more prehoditi večje razdalje.

Tako so se policisti skupaj z domačini odpravili pregledat ožjo okolico bivališča, vendar je bilo iskanje neuspešno. Malo po 4. uri sta policista pri pregledu širše okolice bivališča, kjer se začne pohodna pot ob reki Muri, zaslišala šibke glasove. Prihajali so iz območja, kjer je vihar v preteklih dneh podrl številna drevesa.

Moški zapleten v krošnjo podrtega drevesa

Policisti so pregledali slabo prehodni teren in našli moškega približno 300 metrov globoko v območju podrtih dreves. Zaradi slabega fizičnega stanja se je moški namreč zapletel v krošnjo podrtega drevesa, iz kjer se ni mogel rešiti. Moški je bil oblečen v kratke hlače, prav tako je bil bos, saj je čevlje izgubil med hojo po težko prehodnem terenu. Zaradi nizkih nočnih temperatur, ki so se povzpele le do 10 °C, je bil moški tudi podhlajen. Policisti so pogrešanega fizično odnesli do ceste, ki vodi mimo radgonske kleti. Poklicali so tudi reševalce, ki so moškega zaradi podhlajenosti odpeljali v bolnišnico.

"Na koncu se je iskanje starejšega moškega za domače in tudi za nas policiste končalo srečno. Vsaka zgodba, kjer lahko pomagamo občanom, šteje. Pomagati ljudem je naše poslanstvo," so še zapisali.

dezurni@styria-media.si

*Slika je simbolična

Komentarjev 2
  • Kmodri 18:14 28.julij 2023.

    Pohvalno!

  • Avatar Zala
    Zala 13:47 28.julij 2023.

    Pohvala in zahvala vsem, ki so kakorkoli pomagali, da so možaka najdli in oskrbeli. Tako radi črtimo policiste in tako težko pohvalimo, ko se trudijo pomagati nam ali našim bližnjim.