Slovenija
21 ogledov

Iskanje rešitev za propadli Novoles

Novoles potrebuje tehnološko posodobitev. (Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
Svetniki. Zahtevajo, naj občina vodi obnovo kompleksa propadle tovarne. Župan: Nimamo denarja!

“Sejo bom sklical, saj jo po zakonu moram. A to je politično motivirano dejanje, saj zanjo ni primeren trenutek, preveč je še nejasnosti,” o pozivu Liste krajanov občine Straža (LKOS), ki zahteva sklic izredne seje, pravi straški župan Alojz Knafelj.

Strah pred onesnaženjem

Osemindvajset hektarov veliko zemljišče, na katerem stoji nekdanja tovarna Novoles, je del stečajne mase. Ker dražba ni uspela, svetniki LKOS menijo, da se bo cena zanjo razpolovila. “Ker kompleks obkroža gosto naseljeno območje, je treba zagotoviti, da se vanj ne naselijo okolju neprijazne dejavnosti,” trdijo. Knafelj pa odgovarja, da občina za nakup preprosto nima denarja. “S potencialnimi vlagatelji se lahko pogovarjamo, a lastniško pri tem ne moremo nič narediti,” pravi. Zagotavlja, da poseben odbor že išče rešitve za oživitev kompleksa, pri čemer meni, da bi bilo zaradi zastarele tehnologije morda smiselno predelavo lesa seliti na drugo lokacijo. “A podprl bom vsako rešitev, ki prinaša rezultate,” dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.