Slovenija
80 ogledov

Iskanje šefa Teša 6

Miran Žgajner (v sredini) pravi, da direktor ni vodja, v Tešu pa trdijo, da je t Žurnal24 main
Direktor HSE Investa. "Sem direktor in ne vodja Teša 6."

Šef Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Simon Tot je, potem ko je bivši vodja projekta Teš 6 odšel in zaradi domnevnega brisanja zaupnih dokumentov prejel kazensko ovadbo, na njegovo mesto postavil direktorja HSE Investa Mirana Žgajnerja. "Jaz sem direktor projekta in ne vodja," je dejal Žgajner. Na naše vprašanje, kdo je potem vodja projekta, pa je odgovoril: "O imenih ne želim govoriti. Na strani inženirja za gradbene pogodbe v Tešu je v HSE Investu postavljen svetovalni inženirinig, ki ima vodjo projekta, kar pa jaz nisem."

Zapisan kot direktor
Shema
. V shemi zaposlenih pri projektu bloka 6 je navedeno, da je direktor projekta Miran Žgajner, njegov namestnik pa Branko Debeljak.

Za razjasnitev smo se obrnili na Teš. Na vprašanje, kdo je glavni pri projektu bloka 6, nam je Janja Štrigl iz službe za odnose z javnostmi v Tešu odgovorila: "Žgajner je glavna oseba. Mi smo po evropski shemi natančneje opredelili funkcije in njegova je primerljiva s funkcijo bivšega vodje projekta. Samo ime smo zamenjali z nazivom direktor."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.