Slovenija
149 ogledov

Iskraemeco: Odpuščenih 180 delavcev

V Žurnalu smo prvi napovedali, da bodo v Iskraemecu odpuščali. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V Iskraemecu bo predvidoma že s 1. junijem 180 zaposlenih dobilo odločbe o prenehanju delovnega razmerja, so nam potrdili viri znotraj podjetja.

Po informacijah virov znotraj podjetja naj bi v Iskraemecu junija odpustili 180 ljudi. To je za 30 več, kot smo pred dobrim tednom zapisali v Žurnalu.

Sindikalist Jože Petek je povečanje števila odločno zanikal. "To 300-odstotno ne drži," je dejal, a potrdil, da je seznam imen že sestavljen.

Podjetje Iskraemeco
Podatki. Iskraemeco je od leta 2007 v lasti egipčanskega podjetja Elsewedy Cables.
Podjetje se iz proizvodnje mehanskih števcev preusmerja v izdelovanje sistemskih rešitev, ki bo zahtevalo manj ljudi, prinašalo pa večjo dodano vrednost oziroma zaslužek.
Število zaposlenih v Iskraemecu se bo s 1.100 znižalo na 950.

V soboto, 24. aprila, smo v Žurnalu zapisali, da bo Iskraemeco odpustil 150 delavcev. To sta napovedala tako vodstvo podjetja kot Petek. Zadnji je navedbo, da je število vmes naraslo, označil za čisto izmišljotino in poudaril, da bo pravzaprav nekoliko nižje, kot so prvotno napovedovali. "Prej se lahko zgodi, da bo – zaradi dodatnih naročil, ki se obetajo – s tega seznama kdo izbrisan," je pojasnil. To velja tudi za namigovanja, da naj bi pomladnemu valu odpuščanj v Iskraemecu sledil jesenski.

Petek pravi 145
"Program odpuščanj predvideva 145 delavcev," je povedal Petek in poudaril, da so ga zadnjič pregledovali včeraj dopoldne in se med drugim dogovarjali o obveščanju. "Tako število je bilo posredovano tudi zavodu za zaposlovanje," je še poudaril.

Ne da roke v ogenj
Na vprašanje, ali bi mu lahko vodstvo pravi obseg odpuščanj prikrivalo, je Petek odgovoril, da ne. Sicer je bil previden: "Ne dam roke v ogenj." Vendar se je v isti sapi skliceval na zaupanje, ki temelji na dobrih izkušnjah z vodstvom.
Petek je razložil, da s seznamom delavcev, ki bodo odpuščeni, razpolaga kadrovska služba, sam pa zgolj s seznamom delovnih mest, ki se ukinjajo. Predvideva, da bodo odpuščeni odločbe prejeli 17. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.