Slovenija
246 ogledov

Islamska skupnost o Grimsovih izjavah: To so priprave na rušenje džamije in linč muslimanov

džamija Saša Despot
Islamska skupnost se je ostro odzvala na izjave Branka Grimsa.

"V zvezi s trditvami g. Grimsa o izgradnji džamije v Ljubljani, sporočamo javnosti, da so njegove interpretacije absolutna manipulacija z vprašanjem izgradnje džamije v Ljubljani. Karkoli se dogaja v svetu, že več kot deset let, smo objekt manipulacije dnevnopolitičnih odnosov v Sloveniji. Današnje izjave razumemo kot pripravo načrtov za rušenje džamije in linč muslimanov v Sloveniji. Prosimo, ustavite ustvarjanje negativne slike o džamiji in muslimanih s pozicije politične in državne moči," so zapisali v sporočilu za javnost. 

"Trditve o infiltraciji tujih idej ali posameznikov v delovanje Islamskega kulturnega centra so fantazija, podtikanje in izkoriščanje krize v mednarodnih odnosih za ustvarjanje stigme nad muslimani v Sloveniji. Neštetokrat smo javnost obvestili o načinu financiranja izgradnje džamije v Ljubljani. Ali želite od nas, da se začnemo opravičevati, ker smo muslimani?" sporoča islamska skupnost, ki je zaskrbljena, da se na "manjšinsko skupnost muslimanov, ki je registrirana po slovenski zakonodaji in deluje na podlagi slovenskega pravnega reda, kaže s prstom zaradi nacionalističnih ali dnevnopolitičnih interesov posameznikov." 

Grims: Zastonj kosila ni, infiltrirali se bodo vahabiti

Branko Grims (SDS) je kot predsednik parlamentarne komisije za nadzor varnostno-obveščevalnih služb po včerajšnji seji izpostavil, da je Katar glavni financer gradnje džamije v Ljubljani, posrednik, osrednja medresa, pa po njegovih besedah velja za skrajno vahabitsko. 

Grims je ocenil, da to, da islamska skupnost pri nas išče "dodatno financiranje za džamijo, lahko predstavlja tudi varnostni problem v Sloveniji in Evropi zaradi infiltracije ljudi iz tega okolja, ki prihajajo na različne položaje v EU. Ker “zastonj kosilo ne obstaja”, je po njegovem pričakovati, da bo kmalu v takem položaju tudi Slovenija," je njegovo izjavo povzela STA. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 155
  • Lavdan 15:43 10.junij 2017.

    Predlagam jim, da Grimsa sprejmejo v svoje vrste, pa bodo imeli mir pred njim. Seveda bodo morali nekaj primakniti, a mislim, da ne bi smelo biti problemov..

  • stanekos 15:07 10.junij 2017.

    jaz tudi tebe - nesrečni sad ljubezni med kleno podalpsko materjo in nemškim ovčarjem.

  • stanekos 15:06 10.junij 2017.

    Najlažje je pa v varnem zavetju anonimnosti in vlažne, plesnive cerkvene kleti biti pogumen.