Slovenija
463 ogledov

Isti ga je odpustil kar dvakrat

Orjano Muženič Suzana Kos
Spor. Voznika cisterne je prevozniško podjetje Gatis-Co prvič odpustilo nezakonito.

"Moj delodajalec me je odpustil kar dvakrat, tako prvič kot drugič nezakonito. To bom tudi prek sodišča dokazal in dosegel svojo pravico," napoveduje Orjano Muženič, voznik, ki ga je novogoriško prevozniško podjetje Gatis-Co prvič odpustilo leta 2009.

Njegov delodajalec je na delovnem sodišču zatrjeval, da je bil šofer pri njih zaposlen le za določen čas. A je sodišče dalo prav odpuščenemu – najprej delovno sodišče v Novi Gorici, nato je sodbo prve stopnje potrdilo še Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani. Odločitev je pravnomočna.

Ni se mogel vrniti

"Ko sem se nameraval vrniti v Gatis-Co, sem dal pri novem delodajalcu, pri katerem sem se zaposlil, medtem ko sem čakal, da sodni mlini moj primer zmeljejo do konca, odpoved. Tam sem imel 60-dnevni odpovedni rok. A so me v Gatisu medtem znova odpustili, in sicer z obrazložitvijo, da se nisem javil pravočasno nazaj na delo k njim. A dejstvo je, da se nisem mogel, ker sem moral spoštovati odpovedni rok pri novem delodajalcu in sem Gatis-Co o tem pisno obvestil večkrat. In ne samo to, vmes sem bil napoten še na bolniško, ki mi jo je odredil izbrani zdravnik. Tudi o tem sem jih pisno obvestil," razlaga zdaj brezposelni Muženič. A ni pomagalo; druga, izredna odpoved je začela veljati 13. februarja letos. V podjetju primera ne komentirajo. Direktor Vasja Peršolja poudarja, da v celoti spoštujejo delovno in vso preostalo zakonodajo. "Če Muženič meni, da so mu bile kršene pravice, pa je najbrž sodišče primernejši naslov za reševanje težav kot pa časopis," dodaja direktor. In njegovo podjetje je tako zdaj doletela še druga šoferjeva tožba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.